חג שבועות רקע

עוגת גבינה ושוקולד לבן של רביבה וסיליה

נזכרים בשפית רביבה אפל ז"ל עם עוגת גבינה ושוקולד לבן לכבוד שבועות, עוגה עשירה וחגיגית ב3 שכבות, קלה להכנה ובטוח תיהיה מלכת שולחן החג
נזכרים בשפית רביבה אפל ז"ל עם עוגת גבינה ושוקולד לבן לכבוד שבועות, עוגה עשירה וחגיגית ב3 שכבות, קלה להכנה ובטוח תיהיה מלכת שולחן החג
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5235
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5234.8 קק״ל 5234.8 קק״ל
    פחמימות 572.8 גרם 572.8 גרם
    שומן 300.1 גרם 300.1 גרם
    נתרן 1786.6 מ״ג 1786.6 מ״ג
    חלבון 75.4 גרם 75.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 170.8 גרם 170.8 גרם
    כולסטרול 2219.6 מ״ג 2219.6 מ״ג
    סידן 1026.3 מ״ג 1026.3 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 5555.2 מ״ג 5555.2 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5235
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5234.8 קק״ל 5234.8 קק״ל
    פחמימות 572.8 גרם 572.8 גרם
    שומן 300.1 גרם 300.1 גרם
    נתרן 1786.6 מ״ג 1786.6 מ״ג
    חלבון 75.4 גרם 75.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 170.8 גרם 170.8 גרם
    כולסטרול 2219.6 מ״ג 2219.6 מ״ג
    סידן 1026.3 מ״ג 1026.3 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 5555.2 מ״ג 5555.2 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
מערכת Foody
X

14 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

תערובת הגבינה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  2. מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של 8־ 10 מ”מ. ומכניסים את הבצק לשעתיים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
  4. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים.
  6. טוחנים את הבצק במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.
  7. מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 130-140 מעלות.
  8. במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה.
  9. ממסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה.
  10. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הביצים ומערבלים.
  11. יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־ 40 דקות.
  12. מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים.
  13. שומרים את העוגה במקרר.

    עוגת גבינה רביבה 65765
    העוגה האייקונית של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה ושוקולד לבן של רביבה וסיליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    ענבר

    יש צורך בתבנית עם מים ביחד עם העוגה בתנור ? והאם להשאיר בתנור אחרי 40 דק או להוציא ידר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אין צורך בתבנית עם מים, אחרי 40 דקות להוציא את העוגה מהתנור 🙂

    Avatar
    Shlomit Freud

    לא הבנתי לשם מה לפורר את הבצק האפוי?? לא עדיף ופשוט יותר להדק את הבצק לתחתית התבנית ואז להכניס לאפייה ולהשאיר את התחתית כמו שהיא בתבנית העגולה, כבסיס שטוח של העוגה? הרי כאשר חותכים את העוגה המוכנה לפרוסות, אנחנו רוצים את התחתית יציבה ולא מתפוררת.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שלומית, את יכולה לעשות כך גם כן, אבל במתכון הזה הבסיס הוא פירורי (אך יציב) ולא קשיח במקשה אחת. הטעם הוא אותו טעם, פשוט המרקם משתנה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות