עוגת גבינה ושוקולד לבן של רביבה וסיליה
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5234.8 קק״ל 5234.8 קק״לפחמימות 572.8 גרם 572.8 גרםשומן 300.1 גרם 300.1 גרםנתרן 1786.6 מ״ג 1786.6 מ״גחלבון 75.4 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 170.8 גרם 170.8 גרםכולסטרול 2219.6 מ״ג 2219.6 מ״גסידן 1026.3 מ״ג 1026.3 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 5555.2 מ״ג 5555.2 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5235
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5234.8 קק״ל 5234.8 קק״לפחמימות 572.8 גרם 572.8 גרםשומן 300.1 גרם 300.1 גרםנתרן 1786.6 מ״ג 1786.6 מ״גחלבון 75.4 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 170.8 גרם 170.8 גרםכולסטרול 2219.6 מ״ג 2219.6 מ״גסידן 1026.3 מ״ג 1026.3 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 5555.2 מ״ג 5555.2 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5235 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
תערובת הגבינה
-
2 ביצים L
-
120 גרם סוכר לבן½ כוס + כף
-
1/2ק"ג או 2 גביעי גבינה לבנה 9%
-
1/2מיכל או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד לבן
ציפוי
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
- מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מרדדים את הבצק לעובי של 8־ 10 מ”מ. ומכניסים את הבצק לשעתיים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים.
- טוחנים את הבצק במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 130-140 מעלות.
- במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה.
- ממסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הביצים ומערבלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־ 40 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים.
- שומרים את העוגה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
- מחליפים את המטרפה בוו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מרדדים את הבצק לעובי של 8־ 10 מ”מ. ומכניסים את הבצק לשעתיים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ומקררים.
- טוחנים את הבצק במעבד מזון לפירורים, ומהדקים היטב כדי ליצור בסיס לעוגה.
- מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 130-140 מעלות.
- במיקסר מערבבים ביצים, סוכר וגבינה.
- ממסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הביצים ומערבלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הבצק ואופים כ־ 40 דקות.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הציפוי ומקררים.
- שומרים את העוגה במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
יש צורך בתבנית עם מים ביחד עם העוגה בתנור ? והאם להשאיר בתנור אחרי 40 דק או להוציא ידר?
אין צורך בתבנית עם מים, אחרי 40 דקות להוציא את העוגה מהתנור 🙂
לא הבנתי לשם מה לפורר את הבצק האפוי?? לא עדיף ופשוט יותר להדק את הבצק לתחתית התבנית ואז להכניס לאפייה ולהשאיר את התחתית כמו שהיא בתבנית העגולה, כבסיס שטוח של העוגה? הרי כאשר חותכים את העוגה המוכנה לפרוסות, אנחנו רוצים את התחתית יציבה ולא מתפוררת.
היי שלומית, את יכולה לעשות כך גם כן, אבל במתכון הזה הבסיס הוא פירורי (אך יציב) ולא קשיח במקשה אחת. הטעם הוא אותו טעם, פשוט המרקם משתנה