עוגת הדרים מלאת רושם: עוגת שכבות של פירות הדר ומרנג
ט"ו בשבט הגיע, וזה עיתוי נהדר לחגוג את פירות ההדר החורפיים! אז למה שלא תכינו עוגת שכבות מפוארת ועסיסית, בצבעי הדר בוהקים? יאללה, זה הזמן לעוגת רושם!
ט"ו בשבט הגיע, וזה עיתוי נהדר לחגוג את פירות ההדר החורפיים! אז למה שלא תכינו עוגת שכבות מפוארת ועסיסית, בצבעי הדר בוהקים? יאללה, זה הזמן לעוגת רושם!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8033.3 קק״ל 8033.3 קק״לפחמימות 1103.1 גרם 1103.1 גרםשומן 426.8 גרם 426.8 גרםנתרן 1093.8 מ״ג 1093.8 מ״גחלבון 91.2 גרם 91.2 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 245.5 גרם 245.5 גרםכולסטרול 1397.9 מ״ג 1397.9 מ״גסידן 806.5 מ״ג 806.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1337.3 מ״ג 1337.3 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעה ו-44 דק׳כולל 7 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות8033
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8033.3 קק״ל 8033.3 קק״לפחמימות 1103.1 גרם 1103.1 גרםשומן 426.8 גרם 426.8 גרםנתרן 1093.8 מ״ג 1093.8 מ״גחלבון 91.2 גרם 91.2 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 245.5 גרם 245.5 גרםכולסטרול 1397.9 מ״ג 1397.9 מ״גסידן 806.5 מ״ג 806.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1337.3 מ״ג 1337.3 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה ו-44 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 8033 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות העוגה (3 שכבות בקוטר 20 ס"מ)
החלק התפוזי
-
מ-3 תפוזים
-
1 טיפה צבע מאכל כתום
החלק הלימוני
-
מ-3 לימונים
-
1 טיפה צבע מאכל צהוב
סירופ
-
3/4 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
1/4 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
קרם
-
600 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כפית קליפת תפוז
-
70 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
30 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר לאיחוד.
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים. לאחר הערבוב מוסיפים את הרוויון ומערבבים פעם נוספת.
- מוסיפים לתערובת הרטובים את היבשים: הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבלילה ל-2 קערות, לאחת מוסיפים גרידת לימון וצבע מאכל צהוב, לשנייה מוסיפים גרידת תפוז וצבע מאכל כתום.
- מרפדים 3 תבניות אפייה חד פעמיות עגולות בנייר אפייה ומשמנים אותן (ניתן לעבוד גם עם רינגים בקוטר 22 ס”מ). בכל תבנית שמים משתי הבלילות בצורה שווה עד ליצירת דוגמת שיש. מומלץ לעבוד עם 2 שקיות זילוף ולזלף פנימה בעדינות את התערובות.
- אופים בתנור בחום של 165 מעלות טורבו כ-20 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם היוצא יבש.
- מכינים את הסירופ: מערבבים את שני המיצים.
- לאחר שהעוגות יוצאות חמות מהתנור, מברישים את העוגות במיץ באמצעות מברשת. נא להיזהר מהספגת יתר.
- מעבירים את העוגות לצינון במקרר/מקפיא. לאחר הקירור קורצים את התחתיות באמצעות רינג בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה וחלקה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק יחסית רחב.
- מניחים על מגש הגשה שכבת עוגה, מזלפים תלוליות יפות של קרם. מניחים מעל שכבת עוגה שנייה, מזלפים פעם נוספת ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית.
- לצורך קישוט העוגה והשכבה השלישית מכינים מרנג שוויצרי.
- מכינים מרנג חרוך מעל: מחממים סיר עם מעט מים.
- בקערה גדולה ונקייה מאוד (יש לשטוף לפני השימוש כדי למנוע עודפי שומן) מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עם מטרפה. מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומחממים את המרנג תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
- יש להקפיד על ערבוב, התהליך לוקח 5-7 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מלבינה מעט. ניתן למדוד בעזרת מדחום טמפרטורה של עד 65-70 מעלות.
- את התערובות המוכנה מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים בעוצמה חזקה כ-5 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים מעל שכבת העוגה שלישית. חורכים מעט את המרנג בערת ברנר, מקשטים בפרחי מאכל, חתיכות פירות הדר וקליפות הדרים טריות.
- מומלץ להגיש את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר לאיחוד.
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים. לאחר הערבוב מוסיפים את הרוויון ומערבבים פעם נוספת.
- מוסיפים לתערובת הרטובים את היבשים: הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבלילה ל-2 קערות, לאחת מוסיפים גרידת לימון וצבע מאכל צהוב, לשנייה מוסיפים גרידת תפוז וצבע מאכל כתום.
- מרפדים 3 תבניות אפייה חד פעמיות עגולות בנייר אפייה ומשמנים אותן (ניתן לעבוד גם עם רינגים בקוטר 22 ס”מ). בכל תבנית שמים משתי הבלילות בצורה שווה עד ליצירת דוגמת שיש. מומלץ לעבוד עם 2 שקיות זילוף ולזלף פנימה בעדינות את התערובות.
- אופים בתנור בחום של 165 מעלות טורבו כ-20 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם היוצא יבש.
- מכינים את הסירופ: מערבבים את שני המיצים.
- לאחר שהעוגות יוצאות חמות מהתנור, מברישים את העוגות במיץ באמצעות מברשת. נא להיזהר מהספגת יתר.
- מעבירים את העוגות לצינון במקרר/מקפיא. לאחר הקירור קורצים את התחתיות באמצעות רינג בקוטר 20 ס”מ.
- מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה וחלקה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק יחסית רחב.
- מניחים על מגש הגשה שכבת עוגה, מזלפים תלוליות יפות של קרם. מניחים מעל שכבת עוגה שנייה, מזלפים פעם נוספת ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית.
- לצורך קישוט העוגה והשכבה השלישית מכינים מרנג שוויצרי.
- מכינים מרנג חרוך מעל: מחממים סיר עם מעט מים.
- בקערה גדולה ונקייה מאוד (יש לשטוף לפני השימוש כדי למנוע עודפי שומן) מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עם מטרפה. מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומחממים את המרנג תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
- יש להקפיד על ערבוב, התהליך לוקח 5-7 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מלבינה מעט. ניתן למדוד בעזרת מדחום טמפרטורה של עד 65-70 מעלות.
- את התערובות המוכנה מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים בעוצמה חזקה כ-5 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים מעל שכבת העוגה שלישית. חורכים מעט את המרנג בערת ברנר, מקשטים בפרחי מאכל, חתיכות פירות הדר וקליפות הדרים טריות.
- מומלץ להגיש את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
הכנתי אתמול, התעלפות!!!!
איזה כיף!!!
איך אני אוהב עוגות הדרים! תודה על המתכון
בשמחה! כיף לשמוע!
בכזאת עוגה עדיין לא נתקלתי