-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3809.1 קק״ל 3809.1 קק״לפחמימות 320.8 גרם 320.8 גרםשומן 239.4 גרם 239.4 גרםנתרן 1532.5 מ״ג 1532.5 מ״גחלבון 87.0 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 24.4 גרם 24.4 גרםשומן רווי 149.3 גרם 149.3 גרםכולסטרול 2087.0 מ״ג 2087.0 מ״גסידן 776.2 מ״ג 776.2 מ״גברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 2299.8 מ״ג 2299.8 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות3809
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3809.1 קק״ל 3809.1 קק״לפחמימות 320.8 גרם 320.8 גרםשומן 239.4 גרם 239.4 גרםנתרן 1532.5 מ״ג 1532.5 מ״גחלבון 87.0 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 24.4 גרם 24.4 גרםשומן רווי 149.3 גרם 149.3 גרםכולסטרול 2087.0 מ״ג 2087.0 מ״גסידן 776.2 מ״ג 776.2 מ״גברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 2299.8 מ״ג 2299.8 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 3809 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שבבי קוקוס
-
2 כפות ברנדי
-
1/4 כפית קליפת לימון
-
4 כפות קמח מצה
הרטבת העוגה
-
3/4 כוס מים רותחים
-
1 כפית גדושה קפה נמס
קרם
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס חלב 3%
-
1 כף סוכר לבן
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
- מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון והקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
- מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת הקמח מצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
- אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם. מקררים.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
- מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
- מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף מוסיפים את החלמונים בזרם דק ומערבבים.
- מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון והקוקוס, ומקפלים לתערובת (מערבבים בתנועות עטיפה, בלי לשבור את הקצף).
- מוסיפים גם את השוקולד המריר ואת הקמח מצות ומערבבים בתנועות עטיפה.
- אופים כ- 20 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה עם 3/4 כוס נס קפה חם. מקררים.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים יחד את ככל חומרי הקרם, עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה.
- מקשטים באגוזים קצוצים, שוקולד מריר מגורד, או פסים של שוקולד מומס (ממיסים שוקולד במיקרו, מדללים במעט שמן ומזלפים או מורחים פסי שוקולד מעל הקרם).
- מקררים את העוגה במקרר למשך 5-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות
- אפשר להחליף את קמח המצה הדק בכמות זהה של קמח תפו''א.
הערות
- אפשר להחליף את קמח המצה הדק בכמות זהה של קמח תפו''א.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
שלום המה אפשר להרטיב את העוגה במקום בקפה? שעתאים לטעם של ילדים? והאם אפשר לוותר על הברנדי? תודה
כדאי להצמד למתכון ולבחור מתכון אחר שמתאים יותר לילדים. למשל המתכון הזה: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%a0%d7%92-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a8%d7%95%d7%a9/?referer=54343