עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5911.4 קק״ל 5911.4 קק״לפחמימות 407.0 גרם 407.0 גרםשומן 427.8 גרם 427.8 גרםנתרן 1650.8 מ״ג 1650.8 מ״גחלבון 117.7 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 48.0 גרם 48.0 גרםשומן רווי 252.3 גרם 252.3 גרםכולסטרול 2805.2 מ״ג 2805.2 מ״גסידן 736.6 מ״ג 736.6 מ״גברזל 48.1 מ״ג 48.1 מ״גאשלגן 4497.6 מ״ג 4497.6 מ״גאבץ 23.1 מ״ג 23.1 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות5911
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5911.4 קק״ל 5911.4 קק״לפחמימות 407.0 גרם 407.0 גרםשומן 427.8 גרם 427.8 גרםנתרן 1650.8 מ״ג 1650.8 מ״גחלבון 117.7 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 48.0 גרם 48.0 גרםשומן רווי 252.3 גרם 252.3 גרםכולסטרול 2805.2 מ״ג 2805.2 מ״גסידן 736.6 מ״ג 736.6 מ״גברזל 48.1 מ״ג 48.1 מ״גאשלגן 4497.6 מ״ג 4497.6 מ״גאבץ 23.1 מ״ג 23.1 מ״גסגור
השבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד נימוחה, רכה, טעימה ומענגת. המתכון של השף קונדיטור בן עמי ברתיני!
לפני מספר שנים השתתפתי בתוכנית “הכי טעים שיש” עם חיים כהן ויונתן רושפלד.
המתכון שלי הופיע בקטגורית “קציצות” אני הכנתי קציצות “גונדי ברנג’י” קציצות אורז וקיבלתי עליהם 4 כוכבים מתוך 5 כוכבים.
בתוכנית היו כמה קטגוריות, כמו דגים, בשר, קציצות וגם עוגות גבינה ועוגות שוקולד.
לפני זמן הקרינו שוב את התוכנית של עוגות השוקולד והעוגה הזו שבתה אותי לגמרי, קראתי את המתכון וראיתי את הסרטון כמה פעמים. עשיתי שיעורי בית, הכנתי וצילמתי לנוחיותכם.
משתפת במתכון של אחת העוגות הטעימות ביותר שנקראת על ידי היוצר שלה בן עמי “עוגת שוקולד נטו”.
היכנסו לאופן הכנת העוגה ולמרכיביה, תראו שבעיקר העוגה מורכבת משוקולד וללא סוכר, קמח או אגוזים.
תודה רבה לשף קונדיטור בן עמי על מתכון נפלא.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 5911 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
450 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
8 ביצים L
ציפוי
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה ועוטפים אותה בחלקה החיצוני ברדיד אלומיניום. חותכים את החמאה לקוביות.
- על גבי בן מארי ממסים את השוקולד.
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- על גבי בן מארי טורפים את הביצים במשך כמה דקות ועד שהביצים מתחממות מעט.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים כ-7 דקות נוספות ועד שהקצף מסמיך.
- מעבירים בכל פעם שליש מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים עם לקקן היטב לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מניחים בתוך תבנית תנור גדולה. מוזגים לתבנית התנור 2 כוסות מים רותחים.
- אופים במשך 12 דקות ועד שחלקה העליון של העוגה מתייצב.
- מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום באופן רופף ואופים 12 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו ל-3 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מניחים לדקה. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מוציאים את העוגה מהקירור והופכים על צלחת הגשה.
- יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומטים אותה כך שהציפוי יטפטף בצידיה.
- שומרים את העוגה לילה בקירור. לפניי ההגשה מעבירים לטמפרטורת החדר למשך 5 דקות. חותכים עם סכין חדה טבולה במים רותחים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה ועוטפים אותה בחלקה החיצוני ברדיד אלומיניום. חותכים את החמאה לקוביות.
- על גבי בן מארי ממסים את השוקולד.
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- על גבי בן מארי טורפים את הביצים במשך כמה דקות ועד שהביצים מתחממות מעט.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים כ-7 דקות נוספות ועד שהקצף מסמיך.
- מעבירים בכל פעם שליש מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים עם לקקן היטב לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מניחים בתוך תבנית תנור גדולה. מוזגים לתבנית התנור 2 כוסות מים רותחים.
- אופים במשך 12 דקות ועד שחלקה העליון של העוגה מתייצב.
- מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום באופן רופף ואופים 12 דקות נוספות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו ל-3 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מניחים לדקה. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מוציאים את העוגה מהקירור והופכים על צלחת הגשה.
- יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומטים אותה כך שהציפוי יטפטף בצידיה.
- שומרים את העוגה לילה בקירור. לפניי ההגשה מעבירים לטמפרטורת החדר למשך 5 דקות. חותכים עם סכין חדה טבולה במים רותחים.
הערות
- ניתן להמיס את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל במקום על גבי בן מארי
- ניתן לשמור חלק מהציפוי ולזלף אותו כעיטור על גבי העוגה
הערות
- ניתן להמיס את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל במקום על גבי בן מארי
- ניתן לשמור חלק מהציפוי ולזלף אותו כעיטור על גבי העוגה
תגובות (16)
היי מוסיפים את הביצים על הגז עם השוקולד והחמאה או בנפרד
טורפים את הביצים על בן מארי בקערה נפרדת (לא בקערה עם השוקולד והחמאה).
בלי קמח בכלל?
בלי קמח בכלללללל ((: קציפת הביצים “מחזיקה” את העוגה. בהצלחה!