עוגת פרג בציפוי שוקולד אספרסו: פינוק מתוק מושלם
עוגת פרג בחושה בציפוי שמשלב קפה ושוקולד - פשוט שידוך משמיים. היא רכה, נימוחה ומושלמת לאירוח, העוגה הזו היא עוגה מנצחת!
עוגת פרג בחושה בציפוי שמשלב קפה ושוקולד - פשוט שידוך משמיים. היא רכה, נימוחה ומושלמת לאירוח, העוגה הזו היא עוגה מנצחת!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3793.5 קק״ל 3793.5 קק״לפחמימות 466.6 גרם 466.6 גרםשומן 178.4 גרם 178.4 גרםנתרן 929.8 מ״ג 929.8 מ״גחלבון 71.2 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 57.9 גרם 57.9 גרםשומן רווי 64.0 גרם 64.0 גרםכולסטרול 1088.5 מ״ג 1088.5 מ״גסידן 3163.3 מ״ג 3163.3 מ״גברזל 37.4 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 3093.3 מ״ג 3093.3 מ״גאבץ 24.4 מ״ג 24.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות3794
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3793.5 קק״ל 3793.5 קק״לפחמימות 466.6 גרם 466.6 גרםשומן 178.4 גרם 178.4 גרםנתרן 929.8 מ״ג 929.8 מ״גחלבון 71.2 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 57.9 גרם 57.9 גרםשומן רווי 64.0 גרם 64.0 גרםכולסטרול 1088.5 מ״ג 1088.5 מ״גסידן 3163.3 מ״ג 3163.3 מ״גברזל 37.4 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 3093.3 מ״ג 3093.3 מ״גאבץ 24.4 מ״ג 24.4 מ״גסגור
כל מה שצריך בשביל עוגת הפרג המושלמת הזו, זה כמה מצרכים פשוטים שכמעט תמיד יש בבית ומלקטים מהמזווה והמקרר ויש לכם פינוק מתוק לצד הקפה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 3794 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 חלבונים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 225 גרם רסק תפוחים
-
1כוס או 200 מ"ל שמן סויה
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות קוניאקלא חובה
-
5 חלמונים L
-
200 גרם פרג
-
1/2כוס או 70 גרם קמח תופח
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 שוט אספרסו
-
25 גרם חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך עדיין רך.
- טורפים בקערה את מחצית כוס הסוכר שנותרה, רסק תפוחים, שמן, וניל, קוניאק וחלמונים לתערובת אחידה.
- מוסיפים פרג וקמח ומערבבים.
- מקפלים חלבונים לתערובת הפרג בעזרת לקקן.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- עם סכין לא חדה מפרידים את העוגה משולי התבנית, מוציאים ומצננים.
- מכינים ציפוי: מוציאים ממכונת הקפה מנת אספרסו ומוסיפים לקערה שמתאימה לחימום במיקרו.
- שמים את כל שאר החומרים בקערה.
- מפעילים בפולסים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים על העוגה ומחכים שהציפוי יתגבש מעט לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך עדיין רך.
- טורפים בקערה את מחצית כוס הסוכר שנותרה, רסק תפוחים, שמן, וניל, קוניאק וחלמונים לתערובת אחידה.
- מוסיפים פרג וקמח ומערבבים.
- מקפלים חלבונים לתערובת הפרג בעזרת לקקן.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- עם סכין לא חדה מפרידים את העוגה משולי התבנית, מוציאים ומצננים.
- מכינים ציפוי: מוציאים ממכונת הקפה מנת אספרסו ומוסיפים לקערה שמתאימה לחימום במיקרו.
- שמים את כל שאר החומרים בקערה.
- מפעילים בפולסים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים על העוגה ומחכים שהציפוי יתגבש מעט לפני ההגשה.
הערות
- אפשר לקשט מעל הציפוי בפיסטוקים קצוצים
הערות
- אפשר לקשט מעל הציפוי בפיסטוקים קצוצים
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אם אין אספרסו, אפשר להכין כוס עם מים רותחים וקפה אבקתי/מגורען?
אפשר
לגרסה פרווה, אפשר לוותר על החמאה בציפוי?
כן, אין בעיה, להמיר את השמנת לשמנת צמחית