בוש קאבר דסקטופ

טריק של עוגת שכבות באפייה

מתכון להכנת עוגת שכבות עם טריק, מכינים אותה בקלות מ-4 מרכיבים שיש בכל בית, ומקבלים עוגה קלילה ואוורירית, עם שכבות שנוצרות באופן טבעי באפייה
מתכון להכנת עוגת שכבות עם טריק, מכינים אותה בקלות מ-4 מרכיבים שיש בכל בית, ומקבלים עוגה קלילה ואוורירית, עם שכבות שנוצרות באופן טבעי באפייה
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    1619
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1619.3 קק״ל 1619.3 קק״ל
    פחמימות 253.6 גרם 253.6 גרם
    שומן 36.4 גרם 36.4 גרם
    נתרן 278.0 מ״ג 278.0 מ״ג
    חלבון 47.1 גרם 47.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 867.8 מ״ג 867.8 מ״ג
    סידן 595.6 מ״ג 595.6 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 827.6 מ״ג 827.6 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    1619
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1619.3 קק״ל 1619.3 קק״ל
    פחמימות 253.6 גרם 253.6 גרם
    שומן 36.4 גרם 36.4 גרם
    נתרן 278.0 מ״ג 278.0 מ״ג
    חלבון 47.1 גרם 47.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 867.8 מ״ג 867.8 מ״ג
    סידן 595.6 מ״ג 595.6 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 827.6 מ״ג 827.6 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מרובעת 20 ס”מ בנייר אפייה.
  2. מקציפים בקערת מיקסר את החלמונים, הקמח, הסוכר ו-1/2 כוס חלב (הקפידו להוסיף רק 1/2 כוס) במהירות גבוהה עד שהבלילה חלקה ולא נשארו גושי קמח. מוסיפים את יתר החלב (1.5 כוסות), מנמיכים את מהירות המיקסר ומערבבים עד שהחלב נטמע בבלילה (הבלילה תהיה דלילה מאוד).
  3. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה במהירות הגבוהה ביותר ליצירת קצף יציב מאוד.
  4. מוסיפים 1/3 מהחלבונים לתוך בלילת העוגה ומקפלים בעזרת מרית (מוודאים שהחלבונים נטמעים לגמרי). חוזרים על התהליך ב-1/3 הבא ולאחר מכן ב-1/3 האחרון. זה בסדר שיש כמה גושים קטנים של חלבון ביצה בבלילה. הבלילה אמורה לצאת מאוד קלה ואוורירית.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה באופן אחיד. מקררים לגמרי. במהלך האפייה קורית היפרדות של שכבות ונוצרת שכבה נוספת של עוגה!
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טריק של עוגת שכבות באפייה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דינה קראוז

    נראה רטוב מדי. רק שלושת רבעי כוס קמח על 2 כוסות חלב וביצים? לא שווה להסתכן ולנסות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דינה, העוגה מתייצבת בעיקר בזכות ההקצפה והביצים. אם בחרת בכל אופן להכין, נשמח לדעת איך יצא!

    Avatar
    חנה כהן

    האם אפשר להפוך אותה לפרוה? אפשר להשתמש בחלב סויה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לנסות, לא ניסינו, עלול להשפיע על הטריק של השכבות. עדכני איך יצא, אם ניסית!

    Avatar
    עליזה בן דוד

    איך להפוך העוגה לפרווה

      Avatar
      מערכת Foody

      להמיר בחלב צמחי (לא ניסינו, אז לא בטוחים אם הטריק באפייה עדיין יתקיים). עדכני איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות