עוגת שוקולד וקצפת ללא גלוטן
מתכון מצוין לעוגת שוקולד קלאסית, יפה ועשירה שילדים אוהבים. והבונוס? העוגה ללא גלוטן כלל! בהכנה פשוטה מאוד תקבלו עוגה מתוקה עם קצפת רכה וזילוף שוקולד מלמעלה
מתכון מצוין לעוגת שוקולד קלאסית, יפה ועשירה שילדים אוהבים. והבונוס? העוגה ללא גלוטן כלל! בהכנה פשוטה מאוד תקבלו עוגה מתוקה עם קצפת רכה וזילוף שוקולד מלמעלה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.6 קק״ל 4026.2 קק״לפחמימות 49.6 גרם 496.4 גרםשומן 18.8 גרם 188.4 גרםנתרן 265.2 מ״ג 2652.4 מ״גחלבון 8.8 גרם 88.3 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 35.5 גרםשומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרםכולסטרול 180.4 מ״ג 1803.8 מ״גסידן 84.2 מ״ג 842.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 333.3 מ״ג 3333.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות403
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.6 קק״ל 4026.2 קק״לפחמימות 49.6 גרם 496.4 גרםשומן 18.8 גרם 188.4 גרםנתרן 265.2 מ״ג 2652.4 מ״גחלבון 8.8 גרם 88.3 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 35.5 גרםשומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרםכולסטרול 180.4 מ״ג 1803.8 מ״גסידן 84.2 מ״ג 842.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 333.3 מ״ג 3333.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 403 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
-
1 כוס סוכר לבן
-
6 ביצים Lמופרדות
קצפת
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כוס חלב 3%
שוקולד לזילוף
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
-
1 כף שמן קנולהאו שמן זרעי ענבים
פירות
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
3 קיווי בינוניים
-
3 אפרסמון בינוניים
-
8 תותים בינוניים
קישוט
-
1 חופן נענעעלים בלבד
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד ליצירת קצף.
- מערבבים את החלמונים ואינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת מרקם אחיד, ומקפלים עם הקצף.
- אופים בתבנית 26 משומנת כ-40 דק’, מוציאים ומקררים לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים פודינג וניל עם שמנת מתוקה וכוס חלב עד ליצירת קצפת חלקה. מורחים את הקרם מעל התחתית האפויה.
- מכינים את השוקולד לזילוף: ממיסים שוקולד מריר עם 2 כפות חלב. מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה הטרופה אל השוקולד החמים.
- מזלפים את קרם השוקולד מעל הקרם הראשון בעדינות. מכסים, מניחים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
8. במעבד המזון פורסים לקוביות את התפוחים, הקיווי, האפרסמונים והתותים, מוסיפים מספר עלי נענע טרייה ומגישים לצד העוגה. (ניתן לבחור פירות שונים לפי העונה).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד ליצירת קצף.
- מערבבים את החלמונים ואינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת מרקם אחיד, ומקפלים עם הקצף.
- אופים בתבנית 26 משומנת כ-40 דק’, מוציאים ומקררים לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים פודינג וניל עם שמנת מתוקה וכוס חלב עד ליצירת קצפת חלקה. מורחים את הקרם מעל התחתית האפויה.
- מכינים את השוקולד לזילוף: ממיסים שוקולד מריר עם 2 כפות חלב. מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה הטרופה אל השוקולד החמים.
- מזלפים את קרם השוקולד מעל הקרם הראשון בעדינות. מכסים, מניחים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
8. במעבד המזון פורסים לקוביות את התפוחים, הקיווי, האפרסמונים והתותים, מוסיפים מספר עלי נענע טרייה ומגישים לצד העוגה. (ניתן לבחור פירות שונים לפי העונה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן