עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל
עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל זו עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה, דחוסה, לחה, מפנקת וסופר מושחתת עם ערימת עגוזים מקורמלים
עוגת שוקולד עם הר של פיצוחים בקרמל זו עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה, דחוסה, לחה, מפנקת וסופר מושחתת עם ערימת עגוזים מקורמלים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 8426.6 קק״ל 8426.6 קק״לפחמימות 697.8 גרם 697.8 גרםשומן 586.5 גרם 586.5 גרםנתרן 1969.4 מ״ג 1969.4 מ״גחלבון 135.2 גרם 135.2 גרםסיבים תזונתיים 58.0 גרם 58.0 גרםשומן רווי 245.8 גרם 245.8 גרםכולסטרול 2457.6 מ״ג 2457.6 מ״גסידן 829.8 מ״ג 829.8 מ״גברזל 44.7 מ״ג 44.7 מ״גאשלגן 4875.8 מ״ג 4875.8 מ״גאבץ 29.1 מ״ג 29.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות8427
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 8426.6 קק״ל 8426.6 קק״לפחמימות 697.8 גרם 697.8 גרםשומן 586.5 גרם 586.5 גרםנתרן 1969.4 מ״ג 1969.4 מ״גחלבון 135.2 גרם 135.2 גרםסיבים תזונתיים 58.0 גרם 58.0 גרםשומן רווי 245.8 גרם 245.8 גרםכולסטרול 2457.6 מ״ג 2457.6 מ״גסידן 829.8 מ״ג 829.8 מ״גברזל 44.7 מ״ג 44.7 מ״גאשלגן 4875.8 מ״ג 4875.8 מ״גאבץ 29.1 מ״ג 29.1 מ״גסגור
עוגת שוקולד ואייריש קרים עשירה-דחוסה-לחה, עם הר של פיצוחים מקורמלים. היא כמעט טעימה מדי, אם יש כזה דבר…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 8427 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
200 גרם חמאה
-
300 גרם שוקולד מריר
-
1/2כוס או 120 מ"ל אייריש קרים
-
6 ביצים L
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
70גרם או 1/2 כוס קמח לבן
-
20גרם או 2 כפות אבקת קקאו
פיצוחים בקרמל
-
100 גרם חמאה
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
80גרם או 1/4 כוס דבש
-
30מ"ל או 2 כפות שמנת מתוקה 38%
-
100גרם או 1 כוס אגוזי פקאן
-
100גרם או 1 כוס אגוזי לוז
-
100גרם או 1 כוס אגוזי מלך
-
100גרם או 1 כוס אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה אייריש קרים.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה. מנפים מעל קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע. בינתיים מכינים את תערובת הפיצוחים.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים. מחזירים לתנור לסיום אפייה 5 דקות נוספות (עדיין ב-160 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקררים את העוגה כדי לפרוס אותה בקלות, פורסים ומגישים: מעבירים למקרר למשך הלילה, לפני שפורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה אייריש קרים.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 10 דקות שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה. מנפים מעל קמח וקקאו ומקפלים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע. בינתיים מכינים את תערובת הפיצוחים.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
- מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים. מחזירים לתנור לסיום אפייה 5 דקות נוספות (עדיין ב-160 מעלות). מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקררים את העוגה כדי לפרוס אותה בקלות, פורסים ומגישים: מעבירים למקרר למשך הלילה, לפני שפורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן