עוגת שוקולד פאדג’ית במיוחד ללא גלוטן
- עדי קלינגהופר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5395.4 קק״ל 5395.4 קק״לפחמימות 537.8 גרם 537.8 גרםשומן 335.1 גרם 335.1 גרםנתרן 1607.8 מ״ג 1607.8 מ״גחלבון 65.3 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 29.7 גרם 29.7 גרםשומן רווי 123.6 גרם 123.6 גרםכולסטרול 1188.8 מ״ג 1188.8 מ״גסידן 389.2 מ״ג 389.2 מ״גברזל 28.9 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 2606.2 מ״ג 2606.2 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות5395
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5395.4 קק״ל 5395.4 קק״לפחמימות 537.8 גרם 537.8 גרםשומן 335.1 גרם 335.1 גרםנתרן 1607.8 מ״ג 1607.8 מ״גחלבון 65.3 גרם 65.3 גרםסיבים תזונתיים 29.7 גרם 29.7 גרםשומן רווי 123.6 גרם 123.6 גרםכולסטרול 1188.8 מ״ג 1188.8 מ״גסידן 389.2 מ״ג 389.2 מ״גברזל 28.9 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 2606.2 מ״ג 2606.2 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 5395 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
גנאש שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
- בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד המריר ושמן קנולה וממיסים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד עם השמן וממשיכים להקציף.
- מנפים את הקורנפלור במסננת דקה או נפה קפיצית ומוסיפים לבלילה עם המלח. מקפלים בעדינות בעזרת מרית.
- אופים את העוגה בתנור החם 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- מכינים גנאש: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השמנת והשוקולד לגנאש. מחממים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מכסים את פני העוגה בגנאש שוקולד ומעבירים לקירור ללילה.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
- בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד המריר ושמן קנולה וממיסים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד עם השמן וממשיכים להקציף.
- מנפים את הקורנפלור במסננת דקה או נפה קפיצית ומוסיפים לבלילה עם המלח. מקפלים בעדינות בעזרת מרית.
- אופים את העוגה בתנור החם 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- מכינים גנאש: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השמנת והשוקולד לגנאש. מחממים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מכסים את פני העוגה בגנאש שוקולד ומעבירים לקירור ללילה.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
היי העוגה נראית מטורף. אבל מה עושה אם אין נפה לנפות את הקורנפלור? אפשרי בלי?
היי הלל. אפשר בלי, אבל לוודא שאין גושים של קורנפלור בבלילה.
עשיתי עוגת יום הולדת. יצא מוצלח אבל לא ממש גבוהה כמו שקיוויתי. מה הגובה שאמור להיות לעוגה בתבנית 20?
היי שירה, אין לנו גובה מדויק, אבל אפשר להכין כמות וחצי בשביל עוגה גבוהה (צריך לזכור שאין יותר מידי מרכיבים בעוגה שיאפשרו לה להיות גבוהה)
עוגה מעולה שקוצרת שבחים בכל פעם שאני מכינה אותה
משמח לקרוא, מרים!