עוגה בחושה ללא גלוטן: רק ב-15 דקות עבודה!
עוגה ללא גלוטן בטעמי שוקולד ווניל. היא מפנקת וחלומית כל כך שכל מי שאוכל ממנה מתאהב, והבונוס? היא עוד יותר טובה ביום למחרת!
עוגה ללא גלוטן בטעמי שוקולד ווניל. היא מפנקת וחלומית כל כך שכל מי שאוכל ממנה מתאהב, והבונוס? היא עוד יותר טובה ביום למחרת!
- אסי רוז
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2648.5 קק״ל 2648.5 קק״לפחמימות 201.7 גרם 201.7 גרםשומן 191.8 גרם 191.8 גרםנתרן 1153.7 מ״ג 1153.7 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 17.9 גרם 17.9 גרםשומן רווי 55.2 גרם 55.2 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 412.1 מ״ג 412.1 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1456.0 מ״ג 1456.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-31 דק׳
-
קלוריות2649
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2648.5 קק״ל 2648.5 קק״לפחמימות 201.7 גרם 201.7 גרםשומן 191.8 גרם 191.8 גרםנתרן 1153.7 מ״ג 1153.7 מ״גחלבון 54.9 גרם 54.9 גרםסיבים תזונתיים 17.9 גרם 17.9 גרםשומן רווי 55.2 גרם 55.2 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 412.1 מ״ג 412.1 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1456.0 מ״ג 1456.0 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
העוגה הזו היא עוגה ללא גלוטן, בחושה ונהדרת כל כך ואי אפשר להפסיק ליישר ממנה עוד ועוד חתיכות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-31 דק׳ | קלוריות 2649 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינונימקולף ומגורד למחית או קופסת רסק תפוחים קטנה ללא המתקה (110 גרם)
-
3/4 כוס סוכר לבןניתן לשים חצי כוס למי שאוהב מתיקות מעודנת
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס חלב קוקוס
-
1/2 כוס קמח אורז
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
4 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב קוקוס ורסק תפוחים.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח אורז, קמח שקדים ואבקת אפייה.
- מערבבים את הרטובים עם היבשים לבלילה אחידה. מוציאים בעזרת כף כ-10 כפות בלילה לקערה קטנה.
- מוסיפים לקערה עם כמות הבלילה הגדולה קקאו (מומלץ דרך מסננת) ומערבבים היטב.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה, בעזרת כף יוצקים למרכז התערובת את הבלילה ה”לבנה”. חוזרים על הפעולה לאורך כל העוגה
- בעזרת קיסם שיניים מערבבים את התערובת בעדינות, ויוצרים תנועה ספיראלית בתוך העוגה.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב קוקוס ורסק תפוחים.
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח אורז, קמח שקדים ואבקת אפייה.
- מערבבים את הרטובים עם היבשים לבלילה אחידה. מוציאים בעזרת כף כ-10 כפות בלילה לקערה קטנה.
- מוסיפים לקערה עם כמות הבלילה הגדולה קקאו (מומלץ דרך מסננת) ומערבבים היטב.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה, בעזרת כף יוצקים למרכז התערובת את הבלילה ה”לבנה”. חוזרים על הפעולה לאורך כל העוגה
- בעזרת קיסם שיניים מערבבים את התערובת בעדינות, ויוצרים תנועה ספיראלית בתוך העוגה.
- אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
הערות
- ניתן להכין את העוגה בצורה הפוכה: החלק הקטן של העוגה יהיה "השוקולדי" ולהוסיף לתערובת הקטנה כף וחצי קקאו
- ניתן להכין את העוגה ללא התפוח שימו לב היא תצא פחות לחה
- ניתן להחליף את קמח האורז בקמח שקדים או קמח תירס טחון דק
- ניתן להשתמש בכל סוג חלב שרוצים, אני ממליצה על חלב קוקוס
- העוגה טעימה יותר יום אחרי האפייה
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה ל-4 ימים
- איך מכינים רסק תפוחים בבית : מגרדים תפוח קלוף על החלק הדק של הפומפייה ויש לנו רסק תפוחים ביתי
הערות
- ניתן להכין את העוגה בצורה הפוכה: החלק הקטן של העוגה יהיה "השוקולדי" ולהוסיף לתערובת הקטנה כף וחצי קקאו
- ניתן להכין את העוגה ללא התפוח שימו לב היא תצא פחות לחה
- ניתן להחליף את קמח האורז בקמח שקדים או קמח תירס טחון דק
- ניתן להשתמש בכל סוג חלב שרוצים, אני ממליצה על חלב קוקוס
- העוגה טעימה יותר יום אחרי האפייה
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה ל-4 ימים
- איך מכינים רסק תפוחים בבית : מגרדים תפוח קלוף על החלק הדק של הפומפייה ויש לנו רסק תפוחים ביתי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
שאת אומרת חלב קוקוס בקופסת שימורים זאת שמשתמשים בבישול? או חלב קוקוס שקונים לשתייה? תודה. מעריצה מפלורידה הרחוקה ❤️
היי ולרי, שמחים שאת איתנו 🙂 חלב קוקוס שמגיע בקופסת שימורים או אריזה.
עוגה מעולה! קלה להכנה וטעימה מאוד. גם אוכלי הגלוטן נהנו ממנה וביקשו עוד חתיכה. תודה