הכנפיים הכי טעימות! כנפי עוף ברוטב ריבה, שום, צ’ילי ואהבה
יש המון מתכונים מגניבים לכנפיי עוף, אבל כזאת שלמות אין! כנפיי עוף מתוקות חריפות עם ריבה של פירות קיץ, צ'ילי ושום שאוכלים בידיים. מה הפלא שילדים מתים על זה?
יש המון מתכונים מגניבים לכנפיי עוף, אבל כזאת שלמות אין! כנפיי עוף מתוקות חריפות עם ריבה של פירות קיץ, צ'ילי ושום שאוכלים בידיים. מה הפלא שילדים מתים על זה?
- אמיר שרון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 785.5 קק״ל 3142.0 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.1 גרםשומן 44.6 גרם 178.2 גרםנתרן 1752.3 מ״ג 7009.2 מ״גחלבון 52.1 גרם 208.4 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 14.3 גרם 57.2 גרםכולסטרול 280.5 מ״ג 1122.0 מ״גסידן 39.2 מ״ג 157.0 מ״גברזל 4.5 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 500.6 מ״ג 2002.5 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 24.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות786
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 785.5 קק״ל 3142.0 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.1 גרםשומן 44.6 גרם 178.2 גרםנתרן 1752.3 מ״ג 7009.2 מ״גחלבון 52.1 גרם 208.4 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 14.3 גרם 57.2 גרםכולסטרול 280.5 מ״ג 1122.0 מ״גסידן 39.2 מ״ג 157.0 מ״גברזל 4.5 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 500.6 מ״ג 2002.5 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 24.2 מ״גסגור
יש המון ילדים שיש להם שני בתים. אתם יודעים, גירושין זה לא איזו חיה נדירה במקומותינו. לילדים שלי יש שני בתים שאוהבים אותם וחוץ מזה יש להם גם חיים, חוגים, תחביבים, עיסוקים, חברים… אז מה עושים כשאתם רוצים שהילדים יחזרו הביתה? ארוחת ערב שילדים אוהבים.
קבלו מתכון לארוחת ערב שמכינים לילדים שאתם ממש אוהבים, גם כשהם שמים רגליים על הקירות ועל הספות ואוכלים בידיים. לאכול אותם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 786 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
משרה
-
1/2 כוס מים
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס ריבת משמשאם אין ניתן להחליף בריבת אפרסקים, תפוחים, שזיפים או בדבש
-
6 שיני שוםכתושות
-
1 כף גדושה סוכר חום כהה
-
1 כף גדושה אבקת בצל
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
חתוך לטבעות
אופן הכנה
- שוטפים את כנפי העוף היטב היטב.
- מי שרוצה יכול לחלק את הכנפיים לשני חלקים, אפשר לבקש כמובן מהקצב לעשות זאת, אצלנו אוכלים אותן כך, בצורתן המקורית.
- בסיר יחסית רחב מבשלים את חומרי המשרה. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית בסיר מכוסה 10 דקות. מורידים מהאש.
- מחממים תנור לחוםשל 220 מעלות.
- מכניסים את הכנפיים לסיר המשרה, מערבבים היטב כך שכל הכנפיים וראשי השום החצויים יהיו מצופים ברוטב. כמובן שניתן לעשות זאת בקערה רחבה, אבל השימוש בסיר הרחב בו בישלתם את המשרה יחסוך לכם שטיפת כלים מיותרת. אם יש לכם זמן תנו לכנפיים להשאר במשרה כשעה שעתיים או אפילו לילה שלם, אם אתם מכינים את הארוחה ביום המחרת.
- מצפים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הכנפיים ואת ראשי השום החצויים. מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את רדיד האלומיניום וממשכים לאפות עוד 10-15 דקות.
- קולים על מחבת יבשה חופן של שומשום לבן תוך כדי נענוע מתמיד של המחבת. כאשר מוכן זורים את השומשום על הכנפיים, מקשטים בטבעות צ’ילי פרוס ואוכלים בידיים. ברור!
אופן הכנה
- שוטפים את כנפי העוף היטב היטב.
- מי שרוצה יכול לחלק את הכנפיים לשני חלקים, אפשר לבקש כמובן מהקצב לעשות זאת, אצלנו אוכלים אותן כך, בצורתן המקורית.
- בסיר יחסית רחב מבשלים את חומרי המשרה. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית בסיר מכוסה 10 דקות. מורידים מהאש.
- מחממים תנור לחוםשל 220 מעלות.
- מכניסים את הכנפיים לסיר המשרה, מערבבים היטב כך שכל הכנפיים וראשי השום החצויים יהיו מצופים ברוטב. כמובן שניתן לעשות זאת בקערה רחבה, אבל השימוש בסיר הרחב בו בישלתם את המשרה יחסוך לכם שטיפת כלים מיותרת. אם יש לכם זמן תנו לכנפיים להשאר במשרה כשעה שעתיים או אפילו לילה שלם, אם אתם מכינים את הארוחה ביום המחרת.
- מצפים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הכנפיים ואת ראשי השום החצויים. מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את רדיד האלומיניום וממשכים לאפות עוד 10-15 דקות.
- קולים על מחבת יבשה חופן של שומשום לבן תוך כדי נענוע מתמיד של המחבת. כאשר מוכן זורים את השומשום על הכנפיים, מקשטים בטבעות צ’ילי פרוס ואוכלים בידיים. ברור!
הערות
- אפשר להשתמש בריבה קנויה או בריבה תוצרת בית.
- אפשר להכניס גם פירות שלמים לצלייה של הכנפיים, זה יוצא נהדר!
הערות
- אפשר להשתמש בריבה קנויה או בריבה תוצרת בית.
- אפשר להכניס גם פירות שלמים לצלייה של הכנפיים, זה יוצא נהדר!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן