עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 686.5 קק״ל 2746.2 קק״לפחמימות 53.9 גרם 215.5 גרםסוכר 5.8 גרם 23.1 גרםשומן 24.2 גרם 96.8 גרםנתרן 1194.9 מ״ג 4779.5 מ״גחלבון 52.1 גרם 208.5 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 57.9 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 463.8 מ״ג 1855.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות687
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 686.5 קק״ל 2746.2 קק״לפחמימות 53.9 גרם 215.5 גרםסוכר 5.8 גרם 23.1 גרםשומן 24.2 גרם 96.8 גרםנתרן 1194.9 מ״ג 4779.5 מ״גחלבון 52.1 גרם 208.5 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 57.9 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 463.8 מ״ג 1855.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
עוף עם בורגול, סוג של מדורת השבט שכל המשפחה מתגודדת מעל סיר אחד. אפשר להניח את הסיר במרכז השולחן וכל אחד יקח לעצמו את מה שהוא הכי אוהב. אל תתפלאו אם יהיו כאלה שיאכלו ישר מהסיר.
קבלו ארוחה משפחתית נפלאה שתשאיר סיר מצוחצח!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 687 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף בינוניותעם עור
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף בהרט
-
2 כפות ציר עוףמעורבבות עם ליטר מים רותחים
-
2 כוסות בורגול עבהללא השרייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 עלי עלי דפנה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה (לא חובה)
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
- מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף עם המים הרותחים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
- מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף עם המים הרותחים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (55)
ראיתי שכתבת שאפשר להכין עם אורז. עדיין ללא השרייה? אותה כמות מים?תודה
היי ענת, נכון, לא צריך לשנות דבר במתכון, רק להחליף את הבורגול באורז (ללא השרייה)
יצא מעולה!! לא מצליחה להפביק לטעום.
כיף ממש לקרוא, לילך!
בהחלט אנסה (: אחרי שמוסיפים את הבורגול הלא מושרה, אין צורך להוסיף עוד מים שיכסה את הבורגול?
היי מרי, מוסיפים 1 ליטר מים לסיר, ראי סעיף 6 באופן ההכנה. נשמח לדעת איך יצא!
קטגוריות
- אוכל מרוקאי
- אוכל ספרדי
- אוכל עיראקי
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- יום העצמאות
- מארחים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים קלים
- סוכות
- קטניות וחיטה
- תבשילים
- תוספות