עוף שלם מפורק וממולא בפריקה, כבד ופרגית קצוצים

מנה נפלאה וחגיגית לערב שבת! מתכון להכנת עוף שלם ללא עצמות ממולא בפריקה, כבדים ופרגיות והמון עשבי תיבול ארומטיים
מנה נפלאה וחגיגית לערב שבת! מתכון להכנת עוף שלם ללא עצמות ממולא בפריקה, כבדים ופרגיות והמון עשבי תיבול ארומטיים
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    391
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.7 קק״ל 1562.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 52.2 גרם
    שומן 31.1 גרם 124.3 גרם
    נתרן 922.9 מ״ג 3691.5 מ״ג
    חלבון 15.9 גרם 63.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 107.9 מ״ג 431.6 מ״ג
    סידן 63.9 מ״ג 255.5 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 351.1 מ״ג 1404.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    391
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.7 קק״ל 1562.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 52.2 גרם
    שומן 31.1 גרם 124.3 גרם
    נתרן 922.9 מ״ג 3691.5 מ״ג
    חלבון 15.9 גרם 63.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 107.9 מ״ג 431.6 מ״ג
    סידן 63.9 מ״ג 255.5 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 351.1 מ״ג 1404.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור

הידעתם שאפשר להכין עוף ממולא שלא תצטרכו להיאבק בעצמות שלו בזמן האכילה? זה פשוט, ואפילו תוכלו לעשות את פירוק העוף לבד בבית. תמלאו אותו במה שאתם אוהבים – אנחנו ממליצים על מילוי פריקה, כבדים ופרגיות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
גיל אטלן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

מילוי

צלייה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: אם אתם הרפתקנים, פרקו את העוף מעצמותיו בעצמכם; זו לא מלאכה קלה אבל בעוף השלישי זה נהיה קל ומהיר יותר; מה שבטוח - וותרו מראש על פירוק הכנפיים - אפשר לשמור אותן לציר או מרק. לחצו כאן לצפייה בטיפ מהקצב לפירוק עצמות מעוף שלם (אם אתם ממהרים, בקשו מהקצב שיעשה זאת עבורכם; לא כל הקצביות והאטליזים יודעים לעשות זאת, ולכן כדאי לברר מראש).
  2. מכינים את המילוי: קוצצים גס במעבד מזון את הבצל, השום, עשבי התיבול, הפלפל הירוק החריף והאגוזים ומעבירים לקערה.
  3. מבלי לשטוף את קערת המעבד קוצצים גס את הפרגית והכבדים (אפשר לקצוץ גם בסכין) ומעבירים לקערה גדולה.
  4. מוסיפים לקערת הבשר ¾ מתערובת הבצל, כמו גם את שמן הזית, המלח והפלפל, רכז הרימונים, ראס אל חנות והפריקה המסונן. מערבבים היטב כ-2 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. משטחים את העוף עם העור כלפי מטה, בעזרת חוט שפגט קושרים את שני הפולקעס וכך יוצרים בסיס לכיס המילוי.
  7. מסדרים את המילוי במרכז העוף ולאורכו בתלולית נאה ודחוסה. סוגרים את שלושת צדי העוף מעל המילוי ונעזרים בשיפודי עץ לייצוב המבנה. קושרים את כל העוף בעזרת חוט שפגט.
  8. מפזרים בתבנית את יתר תערובת הבצל, מוסיפים את המרכיבים הנדרשים לצלייה (גובה הנוזלים צריך למחצית גובה העוף) ומערבבים.
  9. מניחים את העוף הממולא בתבנית עם התפר כלפי מטה, מורחים אותו בשמן זית ומתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם.
  10. מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים 30-40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר הכסף, הופכים את העוף בזהירות לצד השני, משקים היטב עם נוזלי הצלייה, מכסים שוב ומחזירים לצלייה נוספת לעוד 30-40 דקות. מסירים את נייר הכסף, משקים שוב עם נוזלי הצלייה ומחזירים ל-10 דקות נוספות להשחמה יפה.
  11. מוצאים את העוף מהתנור ונותנים לו מנוחה של 10 דקות. אם בא לכם להשקיע, אפשר בזהירות להוציא את העוף מהתבנית, לצמצם מעט את נוזלי הצלייה במחבת, לסנן אותם ולהגיש כרוטב לצד העוף.
  12. מעבירים את העוף לצלחת הגשה ופורסים פרוסות עבות יחסית בעזרת סכין חדה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם מפורק וממולא בפריקה, כבד ופרגית קצוצים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות