-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 28.4 קק״ל 3407.6 קק״לפחמימות 2.1 גרם 248.6 גרםשומן 1.5 גרם 182.0 גרםנתרן 117.1 מ״ג 14056.6 מ״גחלבון 0.7 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 164.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 29.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 31.8 מ״ג 3817.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 222.2 מ״ג 26665.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעה ו-35 דק׳כולל 4 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות28
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 28.4 קק״ל 3407.6 קק״לפחמימות 2.1 גרם 248.6 גרםשומן 1.5 גרם 182.0 גרםנתרן 117.1 מ״ג 14056.6 מ״גחלבון 0.7 גרם 80.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 164.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 29.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 31.8 מ״ג 3817.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 222.2 מ״ג 26665.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 11.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה ו-35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 28 | כמות מנות 120 |
---|
מצרכים
מצרכים
עלי גפן
-
1 ק"ג עלי גפןאו שתי צנצנות עלי גפן משומרים
מילוי
רוטב
-
3 כוסות מים רותחים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 1/2 כוסות מיץ לימוןמיץ מ-5 לימונים
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- אם משתמשים בעלי גפן משומרים - מסננים את עלי הגפן מהנוזל.
- אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים את עלי הגפן במים רותחים בקבוצות קטנות ל-30 שניות, מעבירים למי קרח ולאחר מכן מעבירים למסננת.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן במשך 5 דקות, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי ומחצית מהבצל הירוק ומערבבים היטב. לאחר 10 דקות מוסיפים את האורז העגול ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והבצל הירוק הנותר. מערבבים, מסירים מהאש ומקררים.
- פורסים עלה גפן עם הצד המפוספס כלפי מעלה, שמים מעט מלית במרכז ומקפלים תוך כדי סגירה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
- מרכיבים את הסיר: שמים בתחתית סיר עמוק את הבצלים ומעליהם את העגבניות. מסדרים את עלי הגפן בצורה סיבובית כמה שיותר בצפיפות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב - המים הרותחים, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והלימונים ויוצקים על הסיר עם הממולאים. מכסים עם צלחת ודוחסים כלפי מטה. מכסים במכסה ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לשעתיים. ניתן להוסיף רכז רימונים בזמן הבישול. בתיאבון!
אופן הכנה
- אם משתמשים בעלי גפן משומרים - מסננים את עלי הגפן מהנוזל.
- אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים את עלי הגפן במים רותחים בקבוצות קטנות ל-30 שניות, מעבירים למי קרח ולאחר מכן מעבירים למסננת.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן במשך 5 דקות, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי ומחצית מהבצל הירוק ומערבבים היטב. לאחר 10 דקות מוסיפים את האורז העגול ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והבצל הירוק הנותר. מערבבים, מסירים מהאש ומקררים.
- פורסים עלה גפן עם הצד המפוספס כלפי מעלה, שמים מעט מלית במרכז ומקפלים תוך כדי סגירה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
- מרכיבים את הסיר: שמים בתחתית סיר עמוק את הבצלים ומעליהם את העגבניות. מסדרים את עלי הגפן בצורה סיבובית כמה שיותר בצפיפות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב - המים הרותחים, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והלימונים ויוצקים על הסיר עם הממולאים. מכסים עם צלחת ודוחסים כלפי מטה. מכסים במכסה ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לשעתיים. ניתן להוסיף רכז רימונים בזמן הבישול. בתיאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן