על הדבש ועל הכייפק – עוף בסויה ודבש עם ירקות כתומים
מנה חגיגית שתתאים לכם בול לשולחן החג! כרעי עוף מושרים במרינדה עשירה של סויה, צ'ילי, דבש, שום וג'ינג'ר, אפויים בתנור עם ירקות כתומים נימוחים ומתקתקים
מנה חגיגית שתתאים לכם בול לשולחן החג! כרעי עוף מושרים במרינדה עשירה של סויה, צ'ילי, דבש, שום וג'ינג'ר, אפויים בתנור עם ירקות כתומים נימוחים ומתקתקים
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 461.4 קק״ל 3691.1 קק״לפחמימות 35.3 גרם 282.4 גרםשומן 8.8 גרם 70.4 גרםנתרן 669.6 מ״ג 5356.7 מ״גחלבון 55.7 גרם 445.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.9 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 93.2 מ״ג 745.2 מ״גברזל 4.0 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 1307.2 מ״ג 10457.3 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 46.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות461
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 461.4 קק״ל 3691.1 קק״לפחמימות 35.3 גרם 282.4 גרםשומן 8.8 גרם 70.4 גרםנתרן 669.6 מ״ג 5356.7 מ״גחלבון 55.7 גרם 445.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.9 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 93.2 מ״ג 745.2 מ״גברזל 4.0 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 1307.2 מ״ג 10457.3 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 46.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 461 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף וירקות
-
8 כרעי עוף בינוניותאו ירכיים או שוקיים
-
2 בטטות בינוניותמקולפות וחתוכות לקוביות
-
400 גרם דלעתמקולפת וחתוכה לקוביות
-
2 דלעת ערמונים בינוניותמקולפות וחתוכות לקוביות
-
3 גזרים בינונייםמקולפים וחצויים
מרינדה
-
1/2 כוס רוטב סויהמזרח מערבמזרח ומערב
-
1/3 כוס דבש
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערבאו רוטב צ'ילי חריף, של מזרח ומערב
-
5 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד
-
1/2 כפית טימין יבשאו רוזמרין
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו).
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי המרינדה, מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים היטב. (ניתן לעשות זאת מראש, אפילו לילה קודם).
- מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לתבנית אפייה.
- מכניסים לתנור - לא מכוסה וצולים במשך 60 דקות.
- אחרי 60 דקות מעבירים את התנור לתכנית גריל ומזהיבים את העוף כרבע שעה. או פחות - תלוי בעוצמת הגריל בתנור שלכם.
- מגישים חם לצד תוספת של אורז לבן וחגיגי לחג.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו).
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי המרינדה, מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים היטב. (ניתן לעשות זאת מראש, אפילו לילה קודם).
- מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לתבנית אפייה.
- מכניסים לתנור - לא מכוסה וצולים במשך 60 דקות.
- אחרי 60 דקות מעבירים את התנור לתכנית גריל ומזהיבים את העוף כרבע שעה. או פחות - תלוי בעוצמת הגריל בתנור שלכם.
- מגישים חם לצד תוספת של אורז לבן וחגיגי לחג.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ממש מגרההההההההההההההההההההה
תודה מראש!