-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 699.6 קק״ל 5596.4 קק״לפחמימות 50.7 גרם 405.5 גרםשומן 49.0 גרם 391.8 גרםנתרן 130.6 מ״ג 1044.8 מ״גחלבון 9.9 גרם 79.1 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 27.8 גרם 222.6 גרםכולסטרול 281.2 מ״ג 2249.6 מ״גסידן 78.6 מ״ג 628.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 147.9 מ״ג 1182.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות700
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 699.6 קק״ל 5596.4 קק״לפחמימות 50.7 גרם 405.5 גרםשומן 49.0 גרם 391.8 גרםנתרן 130.6 מ״ג 1044.8 מ״גחלבון 9.9 גרם 79.1 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.6 גרםשומן רווי 27.8 גרם 222.6 גרםכולסטרול 281.2 מ״ג 2249.6 מ״גסידן 78.6 מ״ג 628.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 147.9 מ״ג 1182.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לא, זו לא באמת “ביצת עין”… אלו עוגות פאי וניל אישיות, טעימות וממש לא מסובכות להכנה, עם חצאי משמש (או אפרסק) מקופסה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 700 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3 ביצים L
-
1 קופסת שימורים אפרסק
אופן הכנה
- מכינים את הקלתיות: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר פוגע במרקם). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
- מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגולים גדולים במעט מקוטר התבניות. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבניות. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות (אפייה חלקית, הבצק לא אמור להזהיב).
- מכינים את המלית ואופים: מערבבים יחד את כל החומרים פרט למשמשים. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה. מניחים במרכז כל פאי חצי משמש. אופים ב-180 מעלות כ- 15-20 דקות שהקרם זהוב ורוטט מעט במרכז (אבל יציב בשוליים).
- מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתיות: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר פוגע במרקם). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
- מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגולים גדולים במעט מקוטר התבניות. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבניות. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות (אפייה חלקית, הבצק לא אמור להזהיב).
- מכינים את המלית ואופים: מערבבים יחד את כל החומרים פרט למשמשים. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה. מניחים במרכז כל פאי חצי משמש. אופים ב-180 מעלות כ- 15-20 דקות שהקרם זהוב ורוטט מעט במרכז (אבל יציב בשוליים).
- מצננים ומגישים.
הערות
- משתמשים ב-8 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים מנוזלים.
הערות
- משתמשים ב-8 חצאי משמשים או אפרסקים משומרים, מסוננים מנוזלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן