פודינג אורז טבעוני בחלב קוקוס
פודינג אורז טבעוני סמיך וקטיפתי הוא הקינוח האולטימטיבי לחורף. לא משנה אם תקראו לו דייסת אורז או אורז בחלב, את הקינוח הזה של שי-לי ליפא אתם חייבים לנסות
פודינג אורז טבעוני סמיך וקטיפתי הוא הקינוח האולטימטיבי לחורף. לא משנה אם תקראו לו דייסת אורז או אורז בחלב, את הקינוח הזה של שי-לי ליפא אתם חייבים לנסות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 392.5 קק״ל 1570.2 קק״לפחמימות 23.1 גרם 92.6 גרםשומן 32.4 גרם 129.6 גרםנתרן 25.2 מ״ג 100.9 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 30.0 גרם 120.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 11.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 396.6 מ״ג 1586.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות393
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 392.5 קק״ל 1570.2 קק״לפחמימות 23.1 גרם 92.6 גרםשומן 32.4 גרם 129.6 גרםנתרן 25.2 מ״ג 100.9 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 30.0 גרם 120.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.8 מ״ג 11.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 396.6 מ״ג 1586.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 393 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
-
1/2 כוס אורז ריזוטו
-
1 1/4 כוסות מים רותחים
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל קרם קוקוס
-
1/3כוס או 70 גרם סוכר לבן
-
1/2 גבעול למון גראס
-
1/2 מקל וניל בינוני
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן ומוסיפים אורז. מערבבים כדקה עד שהאורז חם ומצופה שמן.
- מוסיפים כוס ורבע מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה, עד שהאורז אל-דנטה.
- מועכים וחותכים את הלמון גראס למקטעים.
- מוסיפים חלב קוקוס, סוכר, למון גראס או קליפת תפוז, מגרדים את הגרגרים מתרמיל הוניל, מוסיפים לסיר יחד עם המקל ומביאים לסף רתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מוציאים את הלמון גראס ומקל הוניל. מחלקים לקעריות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן ומוסיפים אורז. מערבבים כדקה עד שהאורז חם ומצופה שמן.
- מוסיפים כוס ורבע מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה, עד שהאורז אל-דנטה.
- מועכים וחותכים את הלמון גראס למקטעים.
- מוסיפים חלב קוקוס, סוכר, למון גראס או קליפת תפוז, מגרדים את הגרגרים מתרמיל הוניל, מוסיפים לסיר יחד עם המקל ומביאים לסף רתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מוציאים את הלמון גראס ומקל הוניל. מחלקים לקעריות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לא עשיתי את זה רק הסתכלתי וראיתי משהו שנראה לי פשוט לא הגיוני בכמות נוזלים של המים והקוקוס על רק חצי כוס אורז.
אלו הכמויות,מהאורז יצא פודינג. בהצלחה (:
בתור מישהי שכן עשתה, הכמות נוזלים לא הגיונית. זה פשוט לא עובד. הרבה יותר מידי הוזלים ואני כבר מעבר לרבע שעה עירבובים. ממליצה לשים חצי כמות קרם קוקוס. אם צריך עוד תוסיפו
כמו שבסיר אידוי יש חורים וחריצים כדי שאדים יגיעו בצורה שווה, אותו דבר במחבת. אם נניח את כל הלחמניות על עיגול אחד גדול של נייר אפייה, הם לא יתאדו ורק יקבלו לחות.