אין יותר טעים מזה! קבלו מתכון של פולנטה מתירס טרי
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 37.5 גרם 149.9 גרםשומן 28.2 גרם 112.8 גרםנתרן 580.3 מ״ג 2321.4 מ״גחלבון 15.2 גרם 60.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 16.6 גרם 66.3 גרםכולסטרול 46.4 מ״ג 185.7 מ״גסידן 246.9 מ״ג 987.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 132.9 מ״ג 531.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות457
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״לפחמימות 37.5 גרם 149.9 גרםשומן 28.2 גרם 112.8 גרםנתרן 580.3 מ״ג 2321.4 מ״גחלבון 15.2 גרם 60.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרםשומן רווי 16.6 גרם 66.3 גרםכולסטרול 46.4 מ״ג 185.7 מ״גסידן 246.9 מ״ג 987.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 132.9 מ״ג 531.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
בים בם בם תירס חם.
אני מתה על תירס. חמים, מרוח בקצת חמאה ובזוק במלח מין שילוב טעמים כזה של מתוק ומלוח עם מרקם קרמי שמתפצפץ בפה.
קיץ זו בול העונה לאכול תירס. ויש עכשיו ממש שפע של תירס בשוק! תירס לבן, תירס סגול וכמובן תירס גילי מתוק מתוק.
אפשר להכין מתירס המון דברים. במדינות דרום אמריקה זה הדגן העיקרי משתמשים בו טרי או מיובש, טחון או שלם, מכינים ממנו טורטיות, טאמאלס ועוד המון מאכלים נפלאים.
דייסת תירס יש בהרבה מדינות, המפורסמות ביותר זו הממליגה הרומנית, והפולנטה האיטלקית.
פולנטה קלאסית מכינים מקמח תירס שזה נהדר, אבל בשיא העונה של התירס אני אוהבת להכין פולנטה דווקא מתירס טרי. המרקם שלה הוא קצת יותר גס כי יש בו חתיכות של תירס, אבל הטעם, אוי הטעם כל כל מתוק וטעים, והשוס? 20 דקות, 5 מרכיבים ויש לכם פולנטה מהחלומות!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 457 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 קלחי תירס טרי
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
50 גרם חמאה
-
3/4 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- בעזרת סכין חדה חותכים את גרגרי התירס מהקלחים.
- בסיר בינוני שמים את החמאה, חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ-20 דק על להבה בינונית, מדי פעם מערבבים.
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים חלקית את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
- מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן ומערבבים היטב.
- מגישים חם.
אופן הכנה
- בעזרת סכין חדה חותכים את גרגרי התירס מהקלחים.
- בסיר בינוני שמים את החמאה, חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ-20 דק על להבה בינונית, מדי פעם מערבבים.
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים חלקית את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים.
- מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן ומערבבים היטב.
- מגישים חם.
הערות
- אפשר לפני ההגשה לפזר מעל הפולנטה גבינה מלוחה (כמו בולגרית לדוגמא) – זה יהפוך את המנה לדומה יותר לממליגה רומנית
- תוספות מומלצות שהולכות נהדר על הפולנטה: רוטב עגבניות, אספרגוס, פטריות מוקפצות, ביצה עלומה או ביצת עין, פילה של דג
- אפשר ומומלץ מי שאוהב לזלף מעט שמן כמהין על הפולנטה לפני ההגשה
הערות
- אפשר לפני ההגשה לפזר מעל הפולנטה גבינה מלוחה (כמו בולגרית לדוגמא) – זה יהפוך את המנה לדומה יותר לממליגה רומנית
- תוספות מומלצות שהולכות נהדר על הפולנטה: רוטב עגבניות, אספרגוס, פטריות מוקפצות, ביצה עלומה או ביצת עין, פילה של דג
- אפשר ומומלץ מי שאוהב לזלף מעט שמן כמהין על הפולנטה לפני ההגשה
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
הכנתי ויצא קצת נוזלי מדיי. אפשר לעבות עם קצת קמח תירס?
כנראה צריך לבשל עוד קצת לאידוי הנוזלים
שלמות של מתכון