-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 665.3 קק״ל 2661.2 קק״לפחמימות 107.2 גרם 428.6 גרםשומן 26.4 גרם 105.7 גרםנתרן 1366.2 מ״ג 5464.7 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.6 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 66.8 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 272.8 מ״גברזל 7.6 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 629.3 מ״ג 2517.0 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות665
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 665.3 קק״ל 2661.2 קק״לפחמימות 107.2 גרם 428.6 גרםשומן 26.4 גרם 105.7 גרםנתרן 1366.2 מ״ג 5464.7 מ״גחלבון 18.9 גרם 75.6 גרםסיבים תזונתיים 16.7 גרם 66.8 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 272.8 מ״גברזל 7.6 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 629.3 מ״ג 2517.0 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 665 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
1 כף גדושה סוכר חום
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח מלא
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמן זית
-
1 כף שטוחה מלח דק
ציפוי
-
1/4 כוס זרעי פשתן
-
1/4 כוס שומשום
-
1/4 כוס גרעיני דלעת
-
1/4 כוס גרעיני חמנייה
-
1 קורט מלח גס
-
1 כפית טימין יבש
שימון
אופן הכנה
- ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל 200 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 8*28 ס”מ.
- מניחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים במעט מים ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. זורים על הפוקאצ’ות תימין ומעט מלח גס.
- אופים בתנור החם כ-15 דקות שהפוקאצ’ות זהובות.
אופן הכנה
- ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל 200 גרם כל אחד. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 8*28 ס”מ.
- מניחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים במעט מים ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות. זורים על הפוקאצ’ות תימין ומעט מלח גס.
- אופים בתנור החם כ-15 דקות שהפוקאצ’ות זהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
משהו בכמות של המים לא מספק. הבצק לא יצא רך. אוליי בגלל שהמרתי לשמרים יבשים?
לכמה שמרים יבשים המרת? זה לא אמור להשפיע על הבצק עד כדי כך בכל אופן. האם מדדת בכוס מדידה?
אפשרי קמח שיפון?
מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח בקמח שיפון.