-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.6 קק״ל 4353.9 קק״לפחמימות 128.3 גרם 770.0 גרםשומן 15.0 גרם 90.0 גרםנתרן 1292.2 מ״ג 7753.2 מ״גחלבון 17.8 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.2 מ״ג 150.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 1071.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות726
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.6 קק״ל 4353.9 קק״לפחמימות 128.3 גרם 770.0 גרםשומן 15.0 גרם 90.0 גרםנתרן 1292.2 מ״ג 7753.2 מ״גחלבון 17.8 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.2 מ״ג 150.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 1071.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 726 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
הגשה
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- רק לאחר שכדורי הבצק נחו והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם) - מתחילים בהכנה.
- טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצ’י לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית כי ככה יותר נוח להכניס 2 פוקאצ’ות לתבנית אחת.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, ומוסיפים את הציפוי הרצוי.
- אופים עד שהפוקאצ’ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים.
- אפשר להבריש את הפוקאצ’ה החמה עם עוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
- רק לאחר שכדורי הבצק נחו והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם) - מתחילים בהכנה.
- טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצ’י לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית כי ככה יותר נוח להכניס 2 פוקאצ’ות לתבנית אחת.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, ומוסיפים את הציפוי הרצוי.
- אופים עד שהפוקאצ’ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים.
- אפשר להבריש את הפוקאצ’ה החמה עם עוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש קל להכנה