בוש קאבר דסקטופ

פוקאצ’ה סביח: תתכוננו להתאהב מחדש

פוקאצ'ה סביח מבצק פיצה משובח, עם כל התוספות האהובות שיש בסביח: טחינה, תפוחי אדמה וביצה, אבל הפעם - על פוקאצ'ה משגעת!
פוקאצ'ה סביח מבצק פיצה משובח, עם כל התוספות האהובות שיש בסביח: טחינה, תפוחי אדמה וביצה, אבל הפעם - על פוקאצ'ה משגעת!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    3817
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3817.0 קק״ל 3817.0 קק״ל
    פחמימות 532.4 גרם 532.4 גרם
    שומן 137.7 גרם 137.7 גרם
    נתרן 6456.3 מ״ג 6456.3 מ״ג
    חלבון 117.7 גרם 117.7 גרם
    סיבים תזונתיים 55.1 גרם 55.1 גרם
    שומן רווי 14.6 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 314.5 מ״ג 314.5 מ״ג
    ברזל 17.0 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 3170.5 מ״ג 3170.5 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    3817
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3817.0 קק״ל 3817.0 קק״ל
    פחמימות 532.4 גרם 532.4 גרם
    שומן 137.7 גרם 137.7 גרם
    נתרן 6456.3 מ״ג 6456.3 מ״ג
    חלבון 117.7 גרם 117.7 גרם
    סיבים תזונתיים 55.1 גרם 55.1 גרם
    שומן רווי 14.6 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 314.5 מ״ג 314.5 מ״ג
    ברזל 17.0 מ״ג 17.0 מ״ג
    אשלגן 3170.5 מ״ג 3170.5 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

אחי התאום מת על סביח, חולה על סביח! אז החלטתי ללכת עם העניין הזה צעד אחד קדימה ולהכין לו פוקאצ’ה סביח ענקית עם מלא תוספות מעל, בדיוק כמו שהוא אוהב.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פוקאצ'ות
תומר אומנסקי
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טחינה

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים יחד במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד המלח, במשך כ-8 דקות.
  2. לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
  3. מתפיחים את הבצק במשך כ-60 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  4. לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט שמן ופותחים את הבצק ידנית בתבנית ליצירת פוקאצ’ה עגולה.
  5. מתפיחים כחצי שעה נוספת ואופים בתנור בחום של 190 מעלות על טורבו במשך 15-20 דקות.
  6. מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות של 1-1.5 ס”מ.
  7. פורשים נייר אפייה על תבנית תנור, מברישים בשמן ומפזרים מעט מלח.
  8. מניחים את פרוסות החצילים על הנייר מברישים אותם מעל בשמן ומפזרים עוד מלח.
  9. אופים את החצילים בתנור בחום של 190 מעלות במשך כ-30 דקות.
  10. לאחר חצי שעה הופכים את החצילים ואופים גם מהצד השני במשך כמה דקות.
  11. לאחר שהחצילים מוכנים מעבירים אותם לקערה על מנת שלא יתייבשו על נייר האפייה.
  12. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, שום כתוש, מלח ומים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם יחסית סמיך.
  13. הרכבת הפוקאצ’ה: מורחים את הטחינה על הפוקאצ’ה האפוייה.
  14. מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה המבושלים, החצילים והביצה הקשה.
  15. מפזרים פרוסות מלפפון חמוץ, פלפל צ’ילי ופטרוזיליה ומזלפים עוד מעט טחינה מעל.
  16. אוכלים חם.

הערות

  • ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו לפוקאצ'ה. ניתן להכין מהבצק גם פיצה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ’ה סביח: תתכוננו להתאהב מחדש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות