פוקאצ’ה עם רוזמרין של משה שגב
אין ארוחה איטלקית אמיתית שלא מתחילה בלחם טוב - משה שגב מכין פוקאצ'ה עם רוזמרין שמכינים בקלי קלות. משתמשים בשמן זית איכותי ונהנים ממאפה שחום וריחני
אין ארוחה איטלקית אמיתית שלא מתחילה בלחם טוב - משה שגב מכין פוקאצ'ה עם רוזמרין שמכינים בקלי קלות. משתמשים בשמן זית איכותי ונהנים ממאפה שחום וריחני
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1614.4 קק״ל 6457.4 קק״לפחמימות 200.9 גרם 803.6 גרםשומן 74.9 גרם 299.6 גרםנתרן 3909.1 מ״ג 15636.5 מ״גחלבון 29.3 גרם 117.1 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.5 גרםשומן רווי 15.0 גרם 59.9 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 43.8 מ״ג 175.2 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 314.2 מ״ג 1256.8 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1614
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1614.4 קק״ל 6457.4 קק״לפחמימות 200.9 גרם 803.6 גרםשומן 74.9 גרם 299.6 גרםנתרן 3909.1 מ״ג 15636.5 מ״גחלבון 29.3 גרם 117.1 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.5 גרםשומן רווי 15.0 גרם 59.9 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 43.8 מ״ג 175.2 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 314.2 מ״ג 1256.8 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1614 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
800 גרם קמח לבן
-
200 גרם סולת
-
40 גרם שמרים יבשים
-
40 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן זית
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסולת, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השמן, המים והמלח וממשיכים לערבל כ-5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה עם מעט סולת בתחתית ולוחצים עם האצבעות על מנת להכניס אותו לכל חלקי התבנית. מניחים לעוד 20 דקות התפחה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- לוחצים עם האצבעות על הבצק ליצירת גומות, מזלפים מעל את שמן הזית, מפזרים את המלח והרוזמרין ואופים כ-30 דקות, או עד שהפוקאצ’ה תופחת ומזהיבה.
- בינתיים, ממיסים את החמאה.
- מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה. מפזרים את הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסולת, השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השמן, המים והמלח וממשיכים לערבל כ-5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה עם מעט סולת בתחתית ולוחצים עם האצבעות על מנת להכניס אותו לכל חלקי התבנית. מניחים לעוד 20 דקות התפחה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- לוחצים עם האצבעות על הבצק ליצירת גומות, מזלפים מעל את שמן הזית, מפזרים את המלח והרוזמרין ואופים כ-30 דקות, או עד שהפוקאצ’ה תופחת ומזהיבה.
- בינתיים, ממיסים את החמאה.
- מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה. מפזרים את הסוכר ומגישים.
הערות
- הבצק תופח יחסית מהר בגלל הכמות הגדולה של השמרים
- אם רוצים שהפוקאצ'ה תהיה טבעונית, מחליפים את החמאה שבהגשה בשמן זית
הערות
- הבצק תופח יחסית מהר בגלל הכמות הגדולה של השמרים
- אם רוצים שהפוקאצ'ה תהיה טבעונית, מחליפים את החמאה שבהגשה בשמן זית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן