-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4521.2 קק״ל 4521.2 קק״לפחמימות 610.7 גרם 610.7 גרםשומן 242.6 גרם 242.6 גרםנתרן 3371.5 מ״ג 3371.5 מ״גחלבון 124.0 גרם 124.0 גרםסיבים תזונתיים 55.3 גרם 55.3 גרםשומן רווי 68.0 גרם 68.0 גרםכולסטרול 1216.4 מ״ג 1216.4 מ״גסידן 852.6 מ״ג 852.6 מ״גברזל 53.0 מ״ג 53.0 מ״גאשלגן 3479.9 מ״ג 3479.9 מ״גאבץ 44.0 מ״ג 44.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות4521
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4521.2 קק״ל 4521.2 קק״לפחמימות 610.7 גרם 610.7 גרםשומן 242.6 גרם 242.6 גרםנתרן 3371.5 מ״ג 3371.5 מ״גחלבון 124.0 גרם 124.0 גרםסיבים תזונתיים 55.3 גרם 55.3 גרםשומן רווי 68.0 גרם 68.0 גרםכולסטרול 1216.4 מ״ג 1216.4 מ״גסידן 852.6 מ״ג 852.6 מ״גברזל 53.0 מ״ג 53.0 מ״גאשלגן 3479.9 מ״ג 3479.9 מ״גאבץ 44.0 מ״ג 44.0 מ״גסגור
עוגת טחינה עם סילאן היא עוגת הדגל שלי, כזו שתמיד מצליחה ואם אורחים מפתיעים ואומרים שהם בדרך, אני מפתיעה אותם בחזרה וב-10 דקות יש לי עוגה ניחוחית ומנצחת.
את העוגה אפשר לקשט בזילופים של סילאן ובתמרים או בשערות חלבה. הכל הולך.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 4521 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לעוגה (ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת קוגלהוף):
לקישוט:
-
1/2 סילאן
-
5 תמרי מג'הול בינונייםקצוצים
לאפייה:
אופן הכנה
- בקערה עמוקה ורחבה מערבבים ביצים, חלב צמחי, סוכר, שמן, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים טיפונת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את תבנית הקוגלהופ היטב ומעבירים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות.
- יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם בחרתם לאפות בתבניות אינגלישקייק זמן האפייה יהיה קצר יותר, משהו כמו 30 דקות.
- מזלפים על העוגה החמה סילאן. אפשר לקשט בתמרים חתוכים או באגוזים.
אופן הכנה
- בקערה עמוקה ורחבה מערבבים ביצים, חלב צמחי, סוכר, שמן, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים טיפונת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את תבנית הקוגלהופ היטב ומעבירים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות.
- יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם בחרתם לאפות בתבניות אינגלישקייק זמן האפייה יהיה קצר יותר, משהו כמו 30 דקות.
- מזלפים על העוגה החמה סילאן. אפשר לקשט בתמרים חתוכים או באגוזים.
בשיתוף עם סנו-סושי
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
תגובות (25)
מה אפשר במקום החלב?
כפי שכתוב בהערה שמתחת לחלב: או רוויון או יוגורט או חלב סויה במקרה של גירסת פרווה.
שנה טובה, מה לשים במקום חמאה כדי שיהייה פרווה, תודה
היי יהודה, רשום במפורט מתחת למצרכים החלביים, במה אפשר להחליף לגרסת פרווה. שנה טובה!
מתכונים מומלצים
קטגוריות
- אוכל עיראקי
- אוכל ערבי
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- המתכונים הפייבוריטים
- ט"ו בשבט
- מארחים
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים מהירים
- מתכונים קלים
- סנו-סושי
- עוגה לשבת
- עוגות
- עוגות לראש השנה
- פיקניק
- קינוחים