-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.1 קק״ל 2568.5 קק״לפחמימות 45.4 גרם 181.6 גרםשומן 44.2 גרם 177.0 גרםנתרן 1371.5 מ״ג 5486.0 מ״גחלבון 15.8 גרם 63.3 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 7.9 גרם 31.7 גרםכולסטרול 35.2 מ״ג 140.8 מ״גסידן 239.0 מ״ג 955.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 98.3 מ״ג 393.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות642
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.1 קק״ל 2568.5 קק״לפחמימות 45.4 גרם 181.6 גרםשומן 44.2 גרם 177.0 גרםנתרן 1371.5 מ״ג 5486.0 מ״גחלבון 15.8 גרם 63.3 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 7.9 גרם 31.7 גרםכולסטרול 35.2 מ״ג 140.8 מ״גסידן 239.0 מ״ג 955.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 98.3 מ״ג 393.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 642 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
פסטה
-
1 חבילה פסטה ספגטימזרח מערבאו כל פסטה ארוכה אחרת
-
1 כפית מלח דקלקישוט
-
1 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה לקישוט (לא חובה)
אופן הכנה
- בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
- מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה מחממים את מיץ הלימון יחד עם מצקת אחת של מי בישול הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק.
- שופכים פנימה גם את השמנת המתוקה ומבשלים יחד כחצי דקה.
- לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים אותה בעזרת מלקחיים, מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב השמנת.
- מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
אופן הכנה
- בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
- מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה מחממים את מיץ הלימון יחד עם מצקת אחת של מי בישול הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק.
- שופכים פנימה גם את השמנת המתוקה ומבשלים יחד כחצי דקה.
- לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים אותה בעזרת מלקחיים, מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב השמנת.
- מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם אפשר להשתמש בשמנת 10%?
כן, בהחלט
מה אפשר במקום פרמזן??
גבינת גרנה פדנו