חולקים מנה – פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים
מחפשים מנה ראשונה כיפית לאירוח חלבי, שכיף לחלוק בין כל האורחים? ישראל אהרוני מכין פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים שכיף לגלגל ולאכול בתיאבון
מחפשים מנה ראשונה כיפית לאירוח חלבי, שכיף לחלוק בין כל האורחים? ישראל אהרוני מכין פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים שכיף לגלגל ולאכול בתיאבון
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.6 קק״ל 1714.4 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.0 גרםשומן 40.2 גרם 160.7 גרםנתרן 538.1 מ״ג 2152.4 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.4 גרםסיבים תזונתיים 10.6 גרם 42.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.6 מ״ג 730.5 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 1959.4 מ״ג 7837.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות429
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.6 קק״ל 1714.4 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.0 גרםשומן 40.2 גרם 160.7 גרםנתרן 538.1 מ״ג 2152.4 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.4 גרםסיבים תזונתיים 10.6 גרם 42.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.6 מ״ג 730.5 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 1959.4 מ״ג 7837.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 429 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות צלויים
-
12 עגבניות בינוניות
-
4 פלפלי צ'ילי ירוקים קטנים
-
8 גבעולי בצל ירוק
צנוברים
-
1/2 כוס צנוברים
מנגולד מוקפץ
-
1 חבילה עלי מנגולד
-
3 שיני שום
-
1 בצל סגול בינוני
-
5 כפות שמן זית
-
1 חופן אורגנו טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס מיץ לימון
הגשה
-
4 פיתה עיראקית בינוניות
-
1 מיכל גבינת לאבנה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט סומאק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את העגבניות, הבצל הירוק והפלפלים (בשלמותם) בתבנית וצולים בתנור כחצי שעה עד לריכוך. מקררים מעט, קולפים את העגבניות והפלפלים.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים. מצננים.
- מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים. קוצצים דק את הגבעולים.
- קולפים את שיני השום ואת הבצל הסגול. את שיני השום משאירים שלמות ואת הבצל הסגול חותכים לפרוסות דקות.
- יוצקים שמן למחבת רחבה, מטגנים בשמן שום, בצל, זעתר ואת חלקו הלבן של המנגולד כשתי דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של המנגולד, מלח ופלפל שחור ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומסירים מהאש.
- מגישים: מורחים על הפיתה לאבנה, מניחים מתבשיל המנגולד, מעטרים בירקות הקלויים, מטפטפים מעל לכל מעט שמן זית, מפזרים צנוברים וסומאק ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את העגבניות, הבצל הירוק והפלפלים (בשלמותם) בתבנית וצולים בתנור כחצי שעה עד לריכוך. מקררים מעט, קולפים את העגבניות והפלפלים.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים. מצננים.
- מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים. קוצצים דק את הגבעולים.
- קולפים את שיני השום ואת הבצל הסגול. את שיני השום משאירים שלמות ואת הבצל הסגול חותכים לפרוסות דקות.
- יוצקים שמן למחבת רחבה, מטגנים בשמן שום, בצל, זעתר ואת חלקו הלבן של המנגולד כשתי דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של המנגולד, מלח ופלפל שחור ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומסירים מהאש.
- מגישים: מורחים על הפיתה לאבנה, מניחים מתבשיל המנגולד, מעטרים בירקות הקלויים, מטפטפים מעל לכל מעט שמן זית, מפזרים צנוברים וסומאק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן