-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.7 קק״ל 10419.9 קק״לפחמימות 3.2 גרם 193.7 גרםשומן 17.4 גרם 1043.5 גרםנתרן 190.5 מ״ג 11429.6 מ״גחלבון 1.2 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 63.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 73.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.2 מ״ג 372.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 26.5 מ״ג 1589.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 13 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.7 קק״ל 10419.9 קק״לפחמימות 3.2 גרם 193.7 גרםשומן 17.4 גרם 1043.5 גרםנתרן 190.5 מ״ג 11429.6 מ״גחלבון 1.2 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 63.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 73.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.2 מ״ג 372.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 26.5 מ״ג 1589.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 13 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 174 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1 צרור פטרוזיליהעלים בלבד
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
1 פלפל ירוק קטןחריף
-
1 כף זרעי כוסברהטחונים
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף כמון טחון
-
1 כף שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
2 פרוסות לחם לבןמושרות במים וסחוטות
-
3 כפות שומשום
-
1/3 כוס מים
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מניחים את החומוס בקערה גדולה, יוצקים מים עד לכיסוי הגרגירים ומשרים למשך לילה או לפחות ל-12 שעות.
- מסננים את המים ושוטפים את הגרגירים. מייבשים את הגרגרים היטב - זה יבטיח שהפלאפל לא יתפרק בטיגון.
- מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון יחד עם הבצל, הפטרוזיליה (ללא הגבעולים) הפלפל ושיני השום. אם הכמות גדולה מדי למעבד המזון שלכם, מחלקים לחצי וטוחנים כל חצי בנפרד.
- טוחנים לתערובת אחידה, מקפידים לא לטחון למשחה אלא לתערובת של גרגירים דקים מאוד.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים חוץ מהסודה לשתייה ולשים עם הידיים לתערובת אוורירית ואחידה. מכסים ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- לאחר חצי שעה, מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים היטב, מכדררים לכדורים קטנים ומסדרים על מגש (במידה והתערובת יבשה תוסיפו עוד ממש מעט מים, היא אמורה להיות רטובה אבל מספיק יציבה לכדורים).
- מניחים נייר אפייה עגול בתוך סיר, יוצקים את השמן ומחממים אותו.
- כשהשמן חם, מכניסים את הכדורים בזהירות - כמה כדורים בכל פעם (לא יותר מידי כדורים בבת אחת - הרבה כדורים מובילים להורדת טמפטרטורת השמן ובכך לטיגון לא אחיד), ומטגנים עד שהכדורים זהובים ופריכים. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים בפיתות עם תוספות שאוהבים.
אופן הכנה
- מניחים את החומוס בקערה גדולה, יוצקים מים עד לכיסוי הגרגירים ומשרים למשך לילה או לפחות ל-12 שעות.
- מסננים את המים ושוטפים את הגרגירים. מייבשים את הגרגרים היטב - זה יבטיח שהפלאפל לא יתפרק בטיגון.
- מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון יחד עם הבצל, הפטרוזיליה (ללא הגבעולים) הפלפל ושיני השום. אם הכמות גדולה מדי למעבד המזון שלכם, מחלקים לחצי וטוחנים כל חצי בנפרד.
- טוחנים לתערובת אחידה, מקפידים לא לטחון למשחה אלא לתערובת של גרגירים דקים מאוד.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים חוץ מהסודה לשתייה ולשים עם הידיים לתערובת אוורירית ואחידה. מכסים ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- לאחר חצי שעה, מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים היטב, מכדררים לכדורים קטנים ומסדרים על מגש (במידה והתערובת יבשה תוסיפו עוד ממש מעט מים, היא אמורה להיות רטובה אבל מספיק יציבה לכדורים).
- מניחים נייר אפייה עגול בתוך סיר, יוצקים את השמן ומחממים אותו.
- כשהשמן חם, מכניסים את הכדורים בזהירות - כמה כדורים בכל פעם (לא יותר מידי כדורים בבת אחת - הרבה כדורים מובילים להורדת טמפטרטורת השמן ובכך לטיגון לא אחיד), ומטגנים עד שהכדורים זהובים ופריכים. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים בפיתות עם תוספות שאוהבים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן