רקע הנמל מעודכן

פלאפל ביתי מושלם

מתכון טעים להכנת פלאפל ביתי מושלם - הכי ישראלי שישי. תכינו את הסלטים, תחצו את הפיתות ותכינו לכם את הביס האולטימטיבי
מתכון טעים להכנת פלאפל ביתי מושלם - הכי ישראלי שישי. תכינו את הסלטים, תחצו את הפיתות ותכינו לכם את הביס האולטימטיבי
  • ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    174
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.7 קק״ל 10419.9 קק״ל
    פחמימות 3.2 גרם 193.7 גרם
    שומן 17.4 גרם 1043.5 גרם
    נתרן 190.5 מ״ג 11429.6 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 74.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 63.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 73.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 372.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 26.5 מ״ג 1589.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    174
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.7 קק״ל 10419.9 קק״ל
    פחמימות 3.2 גרם 193.7 גרם
    שומן 17.4 גרם 1043.5 גרם
    נתרן 190.5 מ״ג 11429.6 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 74.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 63.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 73.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 372.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 26.5 מ״ג 1589.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים צמחוניים
ונסה חתוקאי
X

5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים את החומוס בקערה גדולה, יוצקים מים עד לכיסוי הגרגירים ומשרים למשך לילה או לפחות ל-12 שעות.
  2. מסננים את המים ושוטפים את הגרגירים. מייבשים את הגרגרים היטב - זה יבטיח שהפלאפל לא יתפרק בטיגון.
  3. מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון יחד עם הבצל, הפטרוזיליה (ללא הגבעולים) הפלפל ושיני השום. אם הכמות גדולה מדי למעבד המזון שלכם, מחלקים לחצי וטוחנים כל חצי בנפרד.
  4. טוחנים לתערובת אחידה, מקפידים לא לטחון למשחה אלא לתערובת של גרגירים דקים מאוד.
  5. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים חוץ מהסודה לשתייה ולשים עם הידיים לתערובת אוורירית ואחידה. מכסים ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
  6. לאחר חצי שעה, מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים היטב, מכדררים לכדורים קטנים ומסדרים על מגש (במידה והתערובת יבשה תוסיפו עוד ממש מעט מים, היא אמורה להיות רטובה אבל מספיק יציבה לכדורים).
  7. מניחים נייר אפייה עגול בתוך סיר, יוצקים את השמן ומחממים אותו.
  8. כשהשמן חם, מכניסים את הכדורים בזהירות - כמה כדורים בכל פעם (לא יותר מידי כדורים בבת אחת - הרבה כדורים מובילים להורדת טמפטרטורת השמן ובכך לטיגון לא אחיד), ומטגנים עד שהכדורים זהובים ופריכים. מוציאים לנייר סופג.
  9. מגישים בפיתות עם תוספות שאוהבים.

    הכי ישראלי שיש - פלאפל ביתי
    פלאפל ביתי מושלם. צילום: ונסה חתוקאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות