לא רק לנסיכות – פנקייקס ורודים עם סלק
אפרת ליכטנשטט משדרגת את הפנקייק שכולנו מכירים ומכינה פנקייקס ורודים עם סלק, עשירים בסידן ומקמח כוסמין. פתרון מצוין לארוחת בוקר או ערב עשירה ובריאה
אפרת ליכטנשטט משדרגת את הפנקייק שכולנו מכירים ומכינה פנקייקס ורודים עם סלק, עשירים בסידן ומקמח כוסמין. פתרון מצוין לארוחת בוקר או ערב עשירה ובריאה
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 90.0 קק״ל 1080.0 קק״לפחמימות 11.5 גרם 138.5 גרםשומן 2.7 גרם 32.8 גרםנתרן 115.9 מ״ג 1390.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 46.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.7 גרםכולסטרול 29.8 מ״ג 357.2 מ״גסידן 78.8 מ״ג 946.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 75.4 מ״ג 904.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות90
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 90.0 קק״ל 1080.0 קק״לפחמימות 11.5 גרם 138.5 גרםשומן 2.7 גרם 32.8 גרםנתרן 115.9 מ״ג 1390.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 46.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.7 גרםכולסטרול 29.8 מ״ג 357.2 מ״גסידן 78.8 מ״ג 946.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 75.4 מ״ג 904.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 90 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייקס ורודים
-
2 סלקים בינוניים
-
1/2 כוס חלב 3%או קצת יותר במידת הצורך
-
1/2 מיכל גבינת ריקוטה 5%ריקוטה למריחה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס קמח כוסמין
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
טיגון
-
1 כף חמאה
אופן הכנה
- מכינים מחית סלק: עוטפים סלק בינוני בנייר כסף, מניחים על תבנית קטנה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלק רך וסכין הננעצת בו נכנסת בקלות.
- מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאריות זוללים עם כפית.
- בקערה גדולה טורפים מחית סלק, חלב, גבינה, ביצה ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחידה.
- מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר החומרים. טורפים היטב ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי או כף קמח אם היא דלילה מדי.
- במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקס קטנים (מוזגים כשליש כוס בלילה לכל פנקייק) אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם רוצים לדלל או להסמיך את הבלילה.
- מגישים מיד עם פירות יער, מייפל, יוגורט או גבינה לבנה.
לעוד מתכוני סלק שווים לחצו כאן:
מתכון סלט סלק צבעוני של תמרה אהרוני
מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן
מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא
אופן הכנה
- מכינים מחית סלק: עוטפים סלק בינוני בנייר כסף, מניחים על תבנית קטנה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלק רך וסכין הננעצת בו נכנסת בקלות.
- מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאריות זוללים עם כפית.
- בקערה גדולה טורפים מחית סלק, חלב, גבינה, ביצה ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחידה.
- מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר החומרים. טורפים היטב ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי או כף קמח אם היא דלילה מדי.
- במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקס קטנים (מוזגים כשליש כוס בלילה לכל פנקייק) אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם רוצים לדלל או להסמיך את הבלילה.
- מגישים מיד עם פירות יער, מייפל, יוגורט או גבינה לבנה.
לעוד מתכוני סלק שווים לחצו כאן:
מתכון סלט סלק צבעוני של תמרה אהרוני
מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן
מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן