-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 143.0 קק״ל 1716.6 קק״לפחמימות 11.5 גרם 138.0 גרםשומן 9.1 גרם 109.2 גרםנתרן 96.3 מ״ג 1156.1 מ״גחלבון 4.0 גרם 48.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 6.0 גרם 72.2 גרםכולסטרול 123.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 419.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 78.3 מ״ג 939.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות143
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 143.0 קק״ל 1716.6 קק״לפחמימות 11.5 גרם 138.0 גרםשומן 9.1 גרם 109.2 גרםנתרן 96.3 מ״ג 1156.1 מ״גחלבון 4.0 גרם 48.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 6.0 גרם 72.2 גרםכולסטרול 123.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 419.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 78.3 מ״ג 939.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.7 מ״גסגור
שבתות בבוקר אצלנו תמיד מתחילות בפנקייקים, זו מסורת משפחתית כיפית וטעימה בטירוף.
כולם נשארים עם הפיג’מות, ומשתתפים במלאכה המשותפת של הכנת ארוחת הבוקר.
אני מתמקדת במחבתות, ומכינה את הפנקייקים המושלמים והתפוחים ביותר.
השאר מכינים צלחת פירות צבעונית ושולחן גדוש בממרחים טובים.
האווירה מלאת רעשי מטבח שכל כך נעים לשמוע.
הרגע המתוק ביותר הוא הרגע בו צלחת הפנקייקים הגדולה מגיעה לשולחן, כשהם עוד מעלים אדים מתקתקים של טיגון.
כל אחד מצייר לו את הצלחת שלו עם פירות וסירופ בדיוק כמו שהוא אוהב, ואז יש שקט מופתי של הנאה צרופה משולבת במשפחתיות והזנה.
את המתכון הזה פיתחתי בעיקר כי רציתי לגרום לכולם להנות מבלי להרגיש שהם אוכלים משהו “שונה”. אני אוהבת להעניק לכולם חופש לאכול ולבחור מכל הטוב שיש על השולחן, ואם יש לנו בן משפחה או אורח עם מגבלה כלשהי, כמו רגישות לגלוטן, אז השולחן המעורב הופך להיות מורכב ולא נוח לכל הסועדים, לכן ברגעים כאלה אני בוחרת להעניק שולחן שכולו נטול גלוטן, כדי שכולם יהנו בדיוק באותה מידה.
מי שיפגוש את הפנקייקים הללו לא יחשוב לרגע שמדובר בפנקייקים ללא גלוטן, בריאים ומאוזנים, והם בדיוק כאלה!!
אז זה הזמן לערבב הכל בקערה ולפצוח במסורת פנקייקים של שבת בבוקר .
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 143 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
1/2 כוס חלב קוקוס
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
3 כפות שמן קוקוסאו שמן זית
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- טורפים בקערה ביצים, חלב, סירופ מייפל, שמן, ותמצית וניל לבלילה חלקה ונוזלית.
- מוסיפים קמח שקדים, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.
- מחממים מחבת (זאת תתאים לכם בול) על אש בינונית-קטנה עם מעט שמן. יוצקים בעזרת מצקת מעט בלילה למחבת, ומכסים את המחבת עם מכסה. (מומלץ למלא חצי מצקת זו הכמות הטובה ביותר לפנקייק).
- ברגע שהפנקייק מתחיל להתייבש בדפנות ומתחילות להופיע בועיות קטנות על החלק העליון, זה הזמן להפוך את הפנקייק לסיבוב נוסף של צליה והוא מוכן.
- על צלחת ארוחת בוקר מסדרים מגדל פנקייקים ענקי, המגדל שומר על החום ועל העסיסיות של הפנקייקים שמגיעים לשולחן.
- מקשטים בפירות והפתעות.
אופן הכנה
- טורפים בקערה ביצים, חלב, סירופ מייפל, שמן, ותמצית וניל לבלילה חלקה ונוזלית.
- מוסיפים קמח שקדים, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.
- מחממים מחבת (זאת תתאים לכם בול) על אש בינונית-קטנה עם מעט שמן. יוצקים בעזרת מצקת מעט בלילה למחבת, ומכסים את המחבת עם מכסה. (מומלץ למלא חצי מצקת זו הכמות הטובה ביותר לפנקייק).
- ברגע שהפנקייק מתחיל להתייבש בדפנות ומתחילות להופיע בועיות קטנות על החלק העליון, זה הזמן להפוך את הפנקייק לסיבוב נוסף של צליה והוא מוכן.
- על צלחת ארוחת בוקר מסדרים מגדל פנקייקים ענקי, המגדל שומר על החום ועל העסיסיות של הפנקייקים שמגיעים לשולחן.
- מקשטים בפירות והפתעות.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג חלב שתרצו
- ניתן להחליף את קמח השקדים בקמח אורז / קמח שיבולת שועל
- ניתן לשמור את הפנקייקים שנותרו במקרר בקופסא אטומה עד כשלושה ימים
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג חלב שתרצו
- ניתן להחליף את קמח השקדים בקמח אורז / קמח שיבולת שועל
- ניתן לשמור את הפנקייקים שנותרו במקרר בקופסא אטומה עד כשלושה ימים