פסטה אלפרדו – פסטה ברוטב פטריות

פסטה אלפרדו - פסטה ברוטב עם המון סוגי פטריות ושמנת, עשירה וטעימה. מתכון למתחילים, שכל המשפחה תאהב. כי אין יום שלא בא לנו בו פסטה!
פסטה אלפרדו - פסטה ברוטב עם המון סוגי פטריות ושמנת, עשירה וטעימה. מתכון למתחילים, שכל המשפחה תאהב. כי אין יום שלא בא לנו בו פסטה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    364
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 364.0 קק״ל 2183.7 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 358.5 גרם
    סוכר 1.7 גרם 10.4 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.4 גרם
    נתרן 526.9 מ״ג 3161.3 מ״ג
    חלבון 13.9 גרם 83.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.2 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 49.0 מ״ג 293.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 208.4 מ״ג 1250.4 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    364
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 364.0 קק״ל 2183.7 קק״ל
    פחמימות 59.7 גרם 358.5 גרם
    סוכר 1.7 גרם 10.4 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.4 גרם
    נתרן 526.9 מ״ג 3161.3 מ״ג
    חלבון 13.9 גרם 83.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.2 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 49.0 מ״ג 293.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 19.8 מ״ג
    אשלגן 208.4 מ״ג 1250.4 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
מערכת Foody
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

הגשה - אופציונלי


אופן הכנה

  1. מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים את המלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות היצרן. אחרי 8 דקות תמיד כדאי לטעום ולבדוק. חשוב שהפסטה לא תהיה רכה מידי, אלא אל דנטה.
  2. מכינים בינתיים את הרוטב: קוצצים את הפטריות לפרוסות, את הבצל לקוביות קטנות ואת השום כותשים או קוצצים הכי קטן שאפשר.
  3. מרססים קצת ספריי שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל.
  4. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כחמש דקות עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
  5. מכניסים את הפטריות ומטגנים עוד חמש דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את אבקת המרק, אגוז המוסקט והפלפל.

    פסטה אלפרדו
    מוסיפים אבקת מרק

  6. שופכים את היין הלבן אל המחבת ומגביהים את הלהבה. מטגנים שתי דקות תוך כדי ערבוב על אש גבוהה כדי שהאלכוהול יתאדה.
  7. מוסיפים את השמנת ומנמיכים בחזרה את האש לאש בינונית. מבשלים כ-8 דקות עד שהרוטב מסמיך.

    פסטה אלפרדו
    מוסיפים שמנת

  8. מסננים את הפסטה ומיד מוסיפים אותה אל הרוטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
    פסטה אלפרדו
    מוסיפים את הפסטה
    פסטה אלפרדו
    פסטה אלפרדו ופטריות

    פסטה אלפרדו
    בתיאבון! צילום: גיל אבירם


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה אלפרדו – פסטה ברוטב פטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    תמר

    האם יין אדום יבש יתאים או שיהרוס את הצבע והטעם. האם אפשר בלי יין?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי תמר. לא מומלץ להשתמש ביין אדום, הוא בהחלט ישנה את הצבע של המתכון.

    Avatar
    איקה

    במה אני יכולה להחליף את הפורטבלו? אין לי דרך להשיג

      Avatar
      מערכת Foody

      פטריות שמפיניון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות