פסטה ים תיכונית עם טוויסט של פסטרמה קראנצ’ית
מתחשק לכם ארוחת צהריים קלה וזריזה? פסטה ים תיכונית עם רוטב נהדר של שמן זית ועגבניות טריות ומיובשות, בתוספת קוביות פסטרמה קראנצ'יות וריחניות
מתחשק לכם ארוחת צהריים קלה וזריזה? פסטה ים תיכונית עם רוטב נהדר של שמן זית ועגבניות טריות ומיובשות, בתוספת קוביות פסטרמה קראנצ'יות וריחניות
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1482.6 קק״ל 7413.1 קק״לפחמימות 1185.7 גרם 5928.4 גרםשומן 1167.3 גרם 5836.6 גרםנתרן 2094.8 מ״ג 10473.8 מ״גחלבון 1155.6 גרם 5778.0 גרםסיבים תזונתיים 1150.9 גרם 5754.6 גרםשומן רווי 1151.4 גרם 5756.8 גרםכולסטרול 1149.0 מ״ג 5745.0 מ״גסידן 1160.4 מ״ג 5801.8 מ״גברזל 1149.6 מ״ג 5747.9 מ״גאשלגן 1181.2 מ״ג 5905.8 מ״גאבץ 1149.1 מ״ג 5745.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1483
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1482.6 קק״ל 7413.1 קק״לפחמימות 1185.7 גרם 5928.4 גרםשומן 1167.3 גרם 5836.6 גרםנתרן 2094.8 מ״ג 10473.8 מ״גחלבון 1155.6 גרם 5778.0 גרםסיבים תזונתיים 1150.9 גרם 5754.6 גרםשומן רווי 1151.4 גרם 5756.8 גרםכולסטרול 1149.0 מ״ג 5745.0 מ״גסידן 1160.4 מ״ג 5801.8 מ״גברזל 1149.6 מ״ג 5747.9 מ״גאשלגן 1181.2 מ״ג 5905.8 מ״גאבץ 1149.1 מ״ג 5745.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1483 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
1 1/2 כפות שמן קנולה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטיבכל צורה שאוהבים
-
6 שיני שוםכתושות או קצוצות דק
-
1/3 כוס שמן זית
-
פרוסות לרצועות דקות
-
חתוכים לשניים לאורך ונקיים מתוכנם
-
20 עגבניות שריחתוכות ל-2
-
3 כפות צלפים
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- חותכים את הפסטרמה לקוביות קטנות. מוזגים למחבת רחבה כף שמן ומטגנים את קוביות הפסטרמה במשך 5 דקות עד שישחימו מעט.
- מוציאים את הפסטרמה מן המחבת.
- מוסיפים למחבת חצי כף שמן וצורבים את הפלפלים על להבה חזקה למשך כמה דקות עד שהם מתרככים.
- מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מחממים את המים מראש ובזמן שהפסטה מתבשלת מכינים במקביל את הרוטב, כדי שהפסטה תצא היישר מהמים אל הרוטב.
- לאותה מחבת מוזגים שמן ומוסיפים את השום הקצוץ. מדליקים את הגז על להבה בינונית-נמוכה ומערבבים את השום לטיגון קל, להיזהר לא לשרוף, כדקה.
- מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות, העגבניות המיובשות, הפלפלים והצלפים ונותנים להם להתבשל יחד, תוך כדי ערבוב ומעיכה כדי שיגירו את מיציהם, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים לרוטב את המלח, מוסיפים 5 כפות ממי הפסטה שבינתיים מתבשלת לצידו של הרוטב, וכמו כן את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
- ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
- כשהרוטב מוכן מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, מוסיפים גם את קוביות הפסטרמה הקטנטנות.
- מערבבים עד שהרוטב מכסה היטב את הפסטה, ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הפסטרמה לקוביות קטנות. מוזגים למחבת רחבה כף שמן ומטגנים את קוביות הפסטרמה במשך 5 דקות עד שישחימו מעט.
- מוציאים את הפסטרמה מן המחבת.
- מוסיפים למחבת חצי כף שמן וצורבים את הפלפלים על להבה חזקה למשך כמה דקות עד שהם מתרככים.
- מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מחממים את המים מראש ובזמן שהפסטה מתבשלת מכינים במקביל את הרוטב, כדי שהפסטה תצא היישר מהמים אל הרוטב.
- לאותה מחבת מוזגים שמן ומוסיפים את השום הקצוץ. מדליקים את הגז על להבה בינונית-נמוכה ומערבבים את השום לטיגון קל, להיזהר לא לשרוף, כדקה.
- מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות, העגבניות המיובשות, הפלפלים והצלפים ונותנים להם להתבשל יחד, תוך כדי ערבוב ומעיכה כדי שיגירו את מיציהם, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים לרוטב את המלח, מוסיפים 5 כפות ממי הפסטה שבינתיים מתבשלת לצידו של הרוטב, וכמו כן את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
- ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
- כשהרוטב מוכן מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, מוסיפים גם את קוביות הפסטרמה הקטנטנות.
- מערבבים עד שהרוטב מכסה היטב את הפסטה, ומגישים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן