-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 644.3 קק״ל 2577.0 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.6 גרםשומן 25.3 גרם 101.1 גרםנתרן 1109.2 מ״ג 4436.9 מ״גחלבון 38.9 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.5 גרםשומן רווי 7.2 גרם 28.7 גרםכולסטרול 164.9 מ״ג 659.4 מ״גסידן 96.4 מ״ג 385.7 מ״גברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 919.2 מ״ג 3676.9 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות644
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 644.3 קק״ל 2577.0 קק״לפחמימות 63.9 גרם 255.6 גרםשומן 25.3 גרם 101.1 גרםנתרן 1109.2 מ״ג 4436.9 מ״גחלבון 38.9 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.5 גרםשומן רווי 7.2 גרם 28.7 גרםכולסטרול 164.9 מ״ג 659.4 מ״גסידן 96.4 מ״ג 385.7 מ״גברזל 5.3 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 919.2 מ״ג 3676.9 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 28.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 644 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 עלי מרווה
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 בצל בינוני
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קציצות
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1 ביצה L
-
1 חופן פטרוזיליה
-
3 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
אופן הכנה
- קוצצים את עלי המרווה, השום, הצ’ילי והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה ורחבה שמים את השמן ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את עלי המרווה, השום והצ’ילי ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות מעט ומתחילות להפריש נוזלים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומכסים. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה. מדי פעם הופכים את הקציצות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. סיר פסטה מגניב כזה יתאים פה בול.
- מחלקים את הפסטה לצלחות פסטה יפות, בעזרת כף גדולה מניחים מעליה רוטב עם כדורי הבשר ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים את עלי המרווה, השום, הצ’ילי והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה ורחבה שמים את השמן ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את עלי המרווה, השום והצ’ילי ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות מעט ומתחילות להפריש נוזלים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה.
- בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומכסים. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה. מדי פעם הופכים את הקציצות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. סיר פסטה מגניב כזה יתאים פה בול.
- מחלקים את הפסטה לצלחות פסטה יפות, בעזרת כף גדולה מניחים מעליה רוטב עם כדורי הבשר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מנה מושלמת לילדים שלי לצהריים
תמרה שלום. אני רוצה לדעת במה ניתן להשתמש במקום עלי המרווה והצי’לי פשוט לא אוהבים. תודה מראש, ננה
שלום ננה,
אפשר להשתמש בכל עשב תבלין אחר שאוהבים – טימין, בזיליקום או רוזמרין. אם לא אוהבים חריף, פשוט משמיטים את הצ’ילי. בהצלחה!
תמרה יקרה,נהנית מאד לראות אותך מבשלת, את מאד יצירתית,חיננית ועדינה