פסטה פיצ’י ברוטב פוטנסקה – חלום איטלקי על שולחן האוכל
פסטה למתקדמים: השף גיא גמזו מכין פסטה טוסקנית מיוחדת - פסטה פיצ׳י ברוטב פוטנסקה. פסטה ביתית בעיצוב מיוחד ברוטב עגבניות, אנשובי וזיתים
פסטה למתקדמים: השף גיא גמזו מכין פסטה טוסקנית מיוחדת - פסטה פיצ׳י ברוטב פוטנסקה. פסטה ביתית בעיצוב מיוחד ברוטב עגבניות, אנשובי וזיתים
- גיא גמזו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.2 קק״ל 3925.4 קק״לפחמימות 325.1 גרם 1950.3 גרםשומן 30.5 גרם 182.8 גרםנתרן 1409.5 מ״ג 8457.3 מ״גחלבון 16.4 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 124.9 מ״ג 749.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 194.3 מ״ג 1165.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות654
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.2 קק״ל 3925.4 קק״לפחמימות 325.1 גרם 1950.3 גרםשומן 30.5 גרם 182.8 גרםנתרן 1409.5 מ״ג 8457.3 מ״גחלבון 16.4 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.0 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 124.9 מ״ג 749.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 194.3 מ״ג 1165.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 654 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 בקבוקי פאסאטה עגבניות
-
1/2 שפורפרת רסק עגבניות
-
1/2 כוס שמן זית
-
4 שיני שוםקצוצות
-
1/2 כף מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
1 צרור בזיליקום
-
1 כף אורגנו יבש
-
50 גרם גבינת פרמזןקליפות גבינה
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבשאו לפי הטעם
-
1 צנצנת אנשובי
-
15 זיתי קלמטה בינונייםחצויים
-
2 כפות שמן זית
-
20 עגבניות שרי בינוניותעגבניות אדומות, חצויות
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מוסיפים את כל המרכיבים למיקסר ולשים עד למרקם חלק ואחיד כ-5 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כ-15 דקות.
- בעזרת קלף לוקחים חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לאורך, כך בכל פעם עד שמסיימים את הבצק. מניחים על מגש מקומח.
- מחממים סיר מים מומלחים היטב ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות.
- מוציאים את הפסטה למי קרח ומניחים בצד לקירור.
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
- מוסיפים את בקבוקי מחית העגבניות ואת את חצי שפורפרת רסק העגבניות.
- מוסיפים את התבלינים וקליפות הפרמז׳ן ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
- מסננים את הרוטב במסננת.
- מכינים את המנה: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית, אנשובי, עגבניות וזיתים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים רוטב עגבניות מסונן, מלח לפי הטעם ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפסטה פיצ׳י, מערבבים היטב ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מוסיפים את כל המרכיבים למיקסר ולשים עד למרקם חלק ואחיד כ-5 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כ-15 דקות.
- בעזרת קלף לוקחים חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לאורך, כך בכל פעם עד שמסיימים את הבצק. מניחים על מגש מקומח.
- מחממים סיר מים מומלחים היטב ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות.
- מוציאים את הפסטה למי קרח ומניחים בצד לקירור.
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
- מוסיפים את בקבוקי מחית העגבניות ואת את חצי שפורפרת רסק העגבניות.
- מוסיפים את התבלינים וקליפות הפרמז׳ן ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
- מסננים את הרוטב במסננת.
- מכינים את המנה: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית, אנשובי, עגבניות וזיתים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים רוטב עגבניות מסונן, מלח לפי הטעם ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפסטה פיצ׳י, מערבבים היטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי. אני רואה שהפסטה באה בצורת צינור אז אני מבין שלאחר רידוד הבצק צריך לגלגל אותה לצורת צינור
בסרטון מוסבר בדיוק איך לגלגל את הבצק לצורה זו.