פסטייה: סיגרים במילוי פרגיות ופירות מיובשים ממטבחה של מירי כהן
הפסטייה היא אורחת קבועה בכל מטבח מרוקאי ואני אוהבת אותה עשירה ומתוקה, מלאה תוספות תבלינים. אין יותר מושלם מזה
הפסטייה היא אורחת קבועה בכל מטבח מרוקאי ואני אוהבת אותה עשירה ומתוקה, מלאה תוספות תבלינים. אין יותר מושלם מזה
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 212.1 קק״ל 2121.3 קק״לפחמימות 13.1 גרם 131.2 גרםשומן 5.0 גרם 50.2 גרםנתרן 487.3 מ״ג 4872.7 מ״גחלבון 24.5 גרם 244.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.3 מ״ג 163.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 81.3 מ״ג 813.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 212.1 קק״ל 2121.3 קק״לפחמימות 13.1 גרם 131.2 גרםשומן 5.0 גרם 50.2 גרםנתרן 487.3 מ״ג 4872.7 מ״גחלבון 24.5 גרם 244.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.3 מ״ג 163.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 81.3 מ״ג 813.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
אלין לא מוכנה לבוא לארוחה אלא אם אני מכינה את הפסטייה שלי, היא מנת חובה במטבח שלי, כמו קוסקוס, כמו עוף בזיתים, כמו חרירה. אני רוצה שתכינו את המנה גם אצלכם ותחוו את המטבח המרוקאי בשיאו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 212 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
סיגר
-
8 יחידות עלי סיגר
מילוי
-
2 בצלים בינוניים
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
1 כוס פיסטוקים טבעייםאו כל אגוז שאוהבים, קצוץ
-
6 יחידות משמשים מיובשיםקצוצים דק
-
1 חופן צימוקים בהירים
-
1 1/2 צרורות כוסברהקצוץ
-
1/2 צרור נענערק העלים, קצוץ
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כף תערובת תיבול קייג’ון
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תבלין גריל
-
1 כפית פלפל לבן טחון
הגשה
-
2 כפיות קינמון טחון
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את השמן ומטגנים בו בצל, תוך כדי ערבוב.
- מקרמלים את הבצל ומוסיפים את הפרגית למחבת.
- כשהפרגית מוכנה - מוציאים, קוצצים אותה לחתיכות קטנות ומחזירים למחבת עם הבצלים.
- מוסיפים את הכוסברה והנענע קצוצות ואת האגוזים, המשמשים והצימוקים הקצוצים ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, הבהרט, הקייג’ן לעוף, המלח, הפלפל לבן והדבש, מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
- מכינים את הסיגרים: מניחים על משטח העבודה עלה סיגר, מרססים בשמן ומקפלים לחצי, מרססים שוב בתרסיס שמן ומניחים שורה מהמלית לרוחב העלה ומקפלים משני הצדדים.
- מכינים דבק קמח: מערבבים היטב את הקמח עם המים בכוס קטנה ומורחים דבק קמח על כל צידי הסיגר ומגלגלים לסיגר.
- מניחים את העלים על נייר אפייה שלא ידבק לתבנית.
- מטגנים בשמן עמוק עד כדי הזהבה.
- מגישים חם ומפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.
אופן הכנה
- מחממים את השמן ומטגנים בו בצל, תוך כדי ערבוב.
- מקרמלים את הבצל ומוסיפים את הפרגית למחבת.
- כשהפרגית מוכנה - מוציאים, קוצצים אותה לחתיכות קטנות ומחזירים למחבת עם הבצלים.
- מוסיפים את הכוסברה והנענע קצוצות ואת האגוזים, המשמשים והצימוקים הקצוצים ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, הבהרט, הקייג’ן לעוף, המלח, הפלפל לבן והדבש, מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
- מכינים את הסיגרים: מניחים על משטח העבודה עלה סיגר, מרססים בשמן ומקפלים לחצי, מרססים שוב בתרסיס שמן ומניחים שורה מהמלית לרוחב העלה ומקפלים משני הצדדים.
- מכינים דבק קמח: מערבבים היטב את הקמח עם המים בכוס קטנה ומורחים דבק קמח על כל צידי הסיגר ומגלגלים לסיגר.
- מניחים את העלים על נייר אפייה שלא ידבק לתבנית.
- מטגנים בשמן עמוק עד כדי הזהבה.
- מגישים חם ומפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן