פסטייה תרד וגבינות
מחפשים מאפה שונה ומיוחד? לכו על פסטייה תרד וגבינות: מאפה פריך של פילו במלית עשירה של תרד, גבינות קשות ועגבניות מיובשות שמכינים בתבנית אחת
מחפשים מאפה שונה ומיוחד? לכו על פסטייה תרד וגבינות: מאפה פריך של פילו במלית עשירה של תרד, גבינות קשות ועגבניות מיובשות שמכינים בתבנית אחת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4843.6 קק״ל 4843.6 קק״לפחמימות 269.6 גרם 269.6 גרםשומן 353.3 גרם 353.3 גרםנתרן 9337.0 מ״ג 9337.0 מ״גחלבון 155.7 גרם 155.7 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרםשומן רווי 163.8 גרם 163.8 גרםכולסטרול 425.0 מ״ג 425.0 מ״גסידן 2204.0 מ״ג 2204.0 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 6260.3 מ״ג 6260.3 מ״גאבץ 1401.5 מ״ג 1401.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4844
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4843.6 קק״ל 4843.6 קק״לפחמימות 269.6 גרם 269.6 גרםשומן 353.3 גרם 353.3 גרםנתרן 9337.0 מ״ג 9337.0 מ״גחלבון 155.7 גרם 155.7 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 29.6 גרםשומן רווי 163.8 גרם 163.8 גרםכולסטרול 425.0 מ״ג 425.0 מ״גסידן 2204.0 מ״ג 2204.0 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 6260.3 מ״ג 6260.3 מ״גאבץ 1401.5 מ״ג 1401.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4844 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 חבילות עלי תרד
-
150 גרם עגבניות מיובשותחתוכות לקוביות קטנות
-
2חבילות או 280 גרם גבינות עזיםבטעם שום שמיר
-
1חבילה או 160 גרם גבינת גאודהמגוררת גס
-
1חבילה או 200 גרם גבינת קשקבלמגוררת גס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את התרד (אפשר בשני סבבים) ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה מומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
- ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
- מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
- משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
- משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את התרד (אפשר בשני סבבים) ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את שלוש הגבינות, העגבניות המיובשות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את הפסטייה: משמנים עלי פילו בחמאה מומסת ומסדרים בתבנית בחפיפה, כך שהשוליים יצאו החוצה. תצטרכו בין 4 ל-6 עלים.
- ממלאים בתערובת הגבינות עם התרד והעגבניות המיובשות ומיישרים.
- מקפלים את קצוות הבצק על המלית ומברישים בחמאה.
- משמנים עוד 2-3 עלים, מכסים את הפסטייה ודוחפים את הקצוות פנימה, כדי שהפסטייה תהיה אטומה.
- משמנים שוב ומפזרים את השומשום. בעזרת סכין יוצרים חריצים ומסמנים 6-8 משולשים.
- אופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- חותכים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן