מה נאכל בצהריים? פרגית בציפוי פריך ברוטב חמוץ מתוק
למה להכין אוכל נפרד לילדים ולמבוגרים, אם אפשר להכין מנה שכל המשפחה תאהב? בת חן דיאמנט מקפיצה פרגית בציפוי פריך ברוטב חמוץ מתוק ממכר
למה להכין אוכל נפרד לילדים ולמבוגרים, אם אפשר להכין מנה שכל המשפחה תאהב? בת חן דיאמנט מקפיצה פרגית בציפוי פריך ברוטב חמוץ מתוק ממכר
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.8 קק״ל 1759.3 קק״לפחמימות 36.4 גרם 145.6 גרםשומן 10.8 גרם 43.3 גרםנתרן 632.0 מ״ג 2527.9 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.5 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 30.6 מ״ג 122.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 306.5 מ״ג 1226.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות440
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.8 קק״ל 1759.3 קק״לפחמימות 36.4 גרם 145.6 גרםשומן 10.8 גרם 43.3 גרםנתרן 632.0 מ״ג 2527.9 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.5 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 30.6 מ״ג 122.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 306.5 מ״ג 1226.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 440 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
700 גרם סטייק פרגית
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל ירוק בינוני
-
1/2 אננס בינוניאו אננס מקופסת שימורים
-
200 מ"ל רוטב חמוץ מתוקמזרח מערב
טיגון
טמפורה
-
1 כוס קמח טמפורהמזרח מערב
-
1 ביצה L
-
1 1/4 כוסות מים קרים
אופן הכנה
- מנקים את הפרגיות משומן וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
- מקפיצים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר, מוסיפים לווק ומטגנים כחצי דקה עד להזהבה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- חותכים את הפלפלים לקוביות, מוסיפים לווק ומקפיצים 2-3 דקות עד להשחמה.
- חותכים את האננס לקוביות ומוסיפים לווק.
- מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים כדקה, מכבים את האש.
- מכינים את הטמפורה: שמים בקערה את החומרים וטורפים בעזרת מטרפה למרקם חלק. חשוב להשתמש במים קרים מאוד, המרקם צריך להיות דליל יותר ממרקם של פנקייק.
- מטגנים: מחממים סיר עם שמן, רק כאשר השמן חם (180 מעלות) טובלים את הפרגיות בטמפורה ומכניסים לשמן, מטגנים כחמש דקות (תלוי בגודלן) עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מזיזים את הפרגיות ע”מ שלא ידבקו אחת לשנייה בטיגון.
- מוציאים עם כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
- מוסיפים את הפרגיות לווק עם הירקות והרוטב ומערבבים.
- אוכלים את המנה בסמוך להכנה עם קערת אורז לבן.
המתכון בשיתוף מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
אופן הכנה
- מנקים את הפרגיות משומן וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
- מקפיצים את הירקות: מחממים ווק, כאשר הווק מעלה מעט עשן מוסיפים 2 כפות שמן.
- קוצצים דק את השום והג’ינג’ר, מוסיפים לווק ומטגנים כחצי דקה עד להזהבה. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- חותכים את הפלפלים לקוביות, מוסיפים לווק ומקפיצים 2-3 דקות עד להשחמה.
- חותכים את האננס לקוביות ומוסיפים לווק.
- מוסיפים את הרוטב לווק ומבשלים כדקה, מכבים את האש.
- מכינים את הטמפורה: שמים בקערה את החומרים וטורפים בעזרת מטרפה למרקם חלק. חשוב להשתמש במים קרים מאוד, המרקם צריך להיות דליל יותר ממרקם של פנקייק.
- מטגנים: מחממים סיר עם שמן, רק כאשר השמן חם (180 מעלות) טובלים את הפרגיות בטמפורה ומכניסים לשמן, מטגנים כחמש דקות (תלוי בגודלן) עד שהן מזהיבות. בעזרת כף מזיזים את הפרגיות ע”מ שלא ידבקו אחת לשנייה בטיגון.
- מוציאים עם כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
- מוסיפים את הפרגיות לווק עם הירקות והרוטב ומערבבים.
- אוכלים את המנה בסמוך להכנה עם קערת אורז לבן.
המתכון בשיתוף מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן