פרופיטרולים – פחזניות ממולאות גלידה וקרם שוקולד
אלון שבו מלמד להכין שלב אחרי שלב את אחד הקינוחים הכי אהובים במסעדות בארץ: פחזניות פריכות במילוי גלידה, עם רוטב שוקולד עשיר ומושחת
אלון שבו מלמד להכין שלב אחרי שלב את אחד הקינוחים הכי אהובים במסעדות בארץ: פחזניות פריכות במילוי גלידה, עם רוטב שוקולד עשיר ומושחת
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.4 קק״ל 3758.9 קק״לפחמימות 14.5 גרם 362.4 גרםשומן 9.2 גרם 230.5 גרםנתרן 103.5 מ״ג 2588.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 134.5 גרםכולסטרול 48.9 מ״ג 1222.8 מ״גסידן 14.9 מ״ג 373.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1339.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות150
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.4 קק״ל 3758.9 קק״לפחמימות 14.5 גרם 362.4 גרםשומן 9.2 גרם 230.5 גרםנתרן 103.5 מ״ג 2588.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 134.5 גרםכולסטרול 48.9 מ״ג 1222.8 מ״גסידן 14.9 מ״ג 373.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1339.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 150 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק רבוך
רוטב שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים את בצק הקראמבל: מערבלים את כל החומרים ליצירת בצק.
- מאחדים את הבצק ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה לעובי 1-2 מ״מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ ומעבירים להקפאה למשך כ-20 דקות או עד להתמצקות הבצק. משאירים בהקפאה עד לשימוש.
- מכינים את הבצק הרבוך: בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מקפידים שהחמאה תימס לפני שהנוזלים יגיעו לרתיחה בעזרת ערבוב התערובת.
- לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד בעזרת כף עץ או מרית יציבה ליצירת בצק ראשוני.
- מחזירים את הסיר לאש בינונית ומבשלים את הבצק תוך כדי בחישה מתמדת במשך חצי דקה-דקה, ועד ליצירת בצק אחיד והיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
- מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים ומקררים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה של המיקסר עד לטמפ’ בה ניתן לגעת בבצק עם היד (והוא לא יהיה חם מדי למגע. הדבר בא להעיד על כך שטמפרטורת הבצק לא חמה מדי עבור הכנסת הביצים בשלב הבא).
- מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי-אחת אחת. לאחר מכן מבצעים בדיקה שמטרתה לזהות אם הוכנסו מספיק ביצים לתערובת (בשלב הזה יש שאיפה להימנע מהכנסת כמות יתר של ביצים- אחרת הבצק יהיה בעל מרקם נוזלי והצורה של הזילוף לא תישמר). בבדיקה יוצרים מעין שביל עמוק בתוך הבצק שבקערה- אם בבצק יהיו מספיק ביצים, השביל צריך להצליח להסגר על עצמו תוך שניה אחת או שתיים. אם הדבר לא קורה יש להוסיף לבצק עוד רבע ביצה (כלומר לטרוף ביצה ולהוסיף לבצק רבע ממנה) ולחזור על התהליך.
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ ומזלפים עיגולים אחידים בקוטר 5 ס״מ.
- מחלצים את דסקיות בצק הקראמבל מהמקפיא ומניחים על גבי זילופי הבצק.
- אופים את הפחזניות למשך כ-25-30 דקות. הפחזניות מוכנות כאשר הן שחומות מכל צדדיהן והכי חשוב- שחומות בתחתית. אם הפחזניות אינן שחומות בתחתית הן עלולות לצנוח ובמקרה כזה צריך להחזיר אותן מיד לכמה דקות נוספות באפייה.
- מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, במקביל מסדרים שוקולד מריר בקערה בינונית. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
- מרכיבים את הקינוח: פורסים את הפחזניות. מניחים על החלק התחתון כדור גלידה וסוגרים עם החלק העליון.
- מוזגים רוטב שוקולד על הפחזניה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את בצק הקראמבל: מערבלים את כל החומרים ליצירת בצק.
- מאחדים את הבצק ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה לעובי 1-2 מ״מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ ומעבירים להקפאה למשך כ-20 דקות או עד להתמצקות הבצק. משאירים בהקפאה עד לשימוש.
- מכינים את הבצק הרבוך: בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מקפידים שהחמאה תימס לפני שהנוזלים יגיעו לרתיחה בעזרת ערבוב התערובת.
- לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד בעזרת כף עץ או מרית יציבה ליצירת בצק ראשוני.
- מחזירים את הסיר לאש בינונית ומבשלים את הבצק תוך כדי בחישה מתמדת במשך חצי דקה-דקה, ועד ליצירת בצק אחיד והיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
- מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים ומקררים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה של המיקסר עד לטמפ’ בה ניתן לגעת בבצק עם היד (והוא לא יהיה חם מדי למגע. הדבר בא להעיד על כך שטמפרטורת הבצק לא חמה מדי עבור הכנסת הביצים בשלב הבא).
- מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי-אחת אחת. לאחר מכן מבצעים בדיקה שמטרתה לזהות אם הוכנסו מספיק ביצים לתערובת (בשלב הזה יש שאיפה להימנע מהכנסת כמות יתר של ביצים- אחרת הבצק יהיה בעל מרקם נוזלי והצורה של הזילוף לא תישמר). בבדיקה יוצרים מעין שביל עמוק בתוך הבצק שבקערה- אם בבצק יהיו מספיק ביצים, השביל צריך להצליח להסגר על עצמו תוך שניה אחת או שתיים. אם הדבר לא קורה יש להוסיף לבצק עוד רבע ביצה (כלומר לטרוף ביצה ולהוסיף לבצק רבע ממנה) ולחזור על התהליך.
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ ומזלפים עיגולים אחידים בקוטר 5 ס״מ.
- מחלצים את דסקיות בצק הקראמבל מהמקפיא ומניחים על גבי זילופי הבצק.
- אופים את הפחזניות למשך כ-25-30 דקות. הפחזניות מוכנות כאשר הן שחומות מכל צדדיהן והכי חשוב- שחומות בתחתית. אם הפחזניות אינן שחומות בתחתית הן עלולות לצנוח ובמקרה כזה צריך להחזיר אותן מיד לכמה דקות נוספות באפייה.
- מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, במקביל מסדרים שוקולד מריר בקערה בינונית. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
- מרכיבים את הקינוח: פורסים את הפחזניות. מניחים על החלק התחתון כדור גלידה וסוגרים עם החלק העליון.
- מוזגים רוטב שוקולד על הפחזניה ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם אפשר לצפות את כל הפחזניה בשוקולד כדי קצת להקשות את השוקולד להכניס למקרר כדי שיהיה אפקט ההפתעה?
הי חנית. לא רק שאפשר, זה נשמע מדהים! תכיני ותעדכני איך יצא
האם חייב תנור טורבו?
אפשר לאפות בתנור במצב טורבו או אפייה באותה טמפרטורה.