פרעצל שום וגבינת צ’דר: זהירות זה ממכר!
פרעצל שום וגבינת צדר שמכינים לפי גרסת המקור הגרמנית, עם בישול מקדים. בתוספת תערובת להברשה בסוף האפייה, שמעניקה קריספיות פריכה וטעימה לפרעצל!
פרעצל שום וגבינת צדר שמכינים לפי גרסת המקור הגרמנית, עם בישול מקדים. בתוספת תערובת להברשה בסוף האפייה, שמעניקה קריספיות פריכה וטעימה לפרעצל!
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 139.2 קק״ל 2227.6 קק״לפחמימות 11.2 גרם 179.4 גרםשומן 9.3 גרם 149.3 גרםנתרן 663.4 מ״ג 10614.6 מ״גחלבון 2.7 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.7 גרםשומן רווי 2.8 גרם 44.2 גרםכולסטרול 9.5 מ״ג 152.1 מ״גסידן 76.6 מ״ג 1226.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 92.8 מ״ג 1484.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות139
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 139.2 קק״ל 2227.6 קק״לפחמימות 11.2 גרם 179.4 גרםשומן 9.3 גרם 149.3 גרםנתרן 663.4 מ״ג 10614.6 מ״גחלבון 2.7 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.7 גרםשומן רווי 2.8 גרם 44.2 גרםכולסטרול 9.5 מ״ג 152.1 מ״גסידן 76.6 מ״ג 1226.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 92.8 מ״ג 1484.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 139 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
טופינג
-
150 גרם גבינת צ’דר כתוםמגורדת
-
5 שיני שוםכתושות
-
5 כפות שמן זית
-
5 עלי בזיליקוםקרועים לפיסות קטנות
נוזל הבישול
-
4 ליטר מים
-
2 כפות אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כוס סילאן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את המים, את השמרים והסוכר ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים את הקמח ואת השמן ולשים במיקסר במשך 8 דקות עם וו לישה.
- מוסיפים גם את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות על מהירות גבוהה יותר, עד שנוצר בצק אחיד וגמיש למגע.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ומעצבים לצורת כדור.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת.
- מתפיחים התפחה ראשונה במשך 90-120 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בשלב זה מחלקים את הבצק ל-16 יחידות, שוקלים כל יחידה במשקל 115 גרם.
- מגלגלים כל יחידה לנחש מאוד ארוך, ממנו יוצרים את האות U, אוחזים בשני הקצוות ומצליבים פנימה כדי ליצור את צורת הפרעצל, חשוב להדק היטב את הקצוות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם 4 ליטר מים, סילאן ואבקת סודה לשתייה.
- מבשלים את הפרעצלים בסיר בנגלות (3-4 יחידות בכל נגלה) למשך דקה.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית הטוסטר אובן הדיגיטלי עם נייר אפיה משומן.
- מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה.
- אופים את הפרעצלים בטוסטר אובן הדיגיטלי של נינג’ה, בתוכנית אפייה בחום של 200 מעלות, במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה של הבצק.
- מוציאים החוצה את הפרעצלים, מפזרים מעליהם את גבינת הצ’דר ומחזירים לאפייה במשך 5 דקות נוספות עד להשחמה יפה.
- מכינים את התערובת להברשה: מערבבים יחד בקערה את השום הכתוש, שמן זית ועלי בזיליקום קרועים.
- כאשר הפרעצלים יוצאים חמים מהטוסטר אובן מברישים אותם בתערובת ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את המים, את השמרים והסוכר ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים את הקמח ואת השמן ולשים במיקסר במשך 8 דקות עם וו לישה.
- מוסיפים גם את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות על מהירות גבוהה יותר, עד שנוצר בצק אחיד וגמיש למגע.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ומעצבים לצורת כדור.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת.
- מתפיחים התפחה ראשונה במשך 90-120 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בשלב זה מחלקים את הבצק ל-16 יחידות, שוקלים כל יחידה במשקל 115 גרם.
- מגלגלים כל יחידה לנחש מאוד ארוך, ממנו יוצרים את האות U, אוחזים בשני הקצוות ומצליבים פנימה כדי ליצור את צורת הפרעצל, חשוב להדק היטב את הקצוות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם 4 ליטר מים, סילאן ואבקת סודה לשתייה.
- מבשלים את הפרעצלים בסיר בנגלות (3-4 יחידות בכל נגלה) למשך דקה.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית הטוסטר אובן הדיגיטלי עם נייר אפיה משומן.
- מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה.
- אופים את הפרעצלים בטוסטר אובן הדיגיטלי של נינג’ה, בתוכנית אפייה בחום של 200 מעלות, במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה של הבצק.
- מוציאים החוצה את הפרעצלים, מפזרים מעליהם את גבינת הצ’דר ומחזירים לאפייה במשך 5 דקות נוספות עד להשחמה יפה.
- מכינים את התערובת להברשה: מערבבים יחד בקערה את השום הכתוש, שמן זית ועלי בזיליקום קרועים.
- כאשר הפרעצלים יוצאים חמים מהטוסטר אובן מברישים אותם בתערובת ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ולמי שאין נינג׳ה, בתנור רגיל: באיזו טמפרטורה ולכמה זמן?
אופים אותו דבר מבחינת טמפ’ וזמן רק בתנור רגיל.