הטארט המרטיט! טארט פירות אדומים וקרם פיסטוק

מאיר דנון מכין קינוח מרהיב ביופיו וטעים בטירוף! טארט בצק עלים עם קרם פיסטוק עשיר, שכבת ריבת פטל מתקתקה-חמצמצה, פירות יער אדומים וקנלים של קצפת רכה
מאיר דנון מכין קינוח מרהיב ביופיו וטעים בטירוף! טארט בצק עלים עם קרם פיסטוק עשיר, שכבת ריבת פטל מתקתקה-חמצמצה, פירות יער אדומים וקנלים של קצפת רכה
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    991
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 991.2 קק״ל 5947.1 קק״ל
    פחמימות 122.4 גרם 734.2 גרם
    שומן 48.0 גרם 288.2 גרם
    נתרן 381.3 מ״ג 2288.1 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 90.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.5 גרם
    שומן רווי 24.4 גרם 146.5 גרם
    כולסטרול 114.3 מ״ג 685.8 מ״ג
    סידן 231.5 מ״ג 1389.1 מ״ג
    ברזל 14.6 מ״ג 87.3 מ״ג
    אשלגן 366.3 מ״ג 2197.9 מ״ג
    אבץ 5.4 מ״ג 32.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    991
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 991.2 קק״ל 5947.1 קק״ל
    פחמימות 122.4 גרם 734.2 גרם
    שומן 48.0 גרם 288.2 גרם
    נתרן 381.3 מ״ג 2288.1 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 90.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.5 גרם
    שומן רווי 24.4 גרם 146.5 גרם
    כולסטרול 114.3 מ״ג 685.8 מ״ג
    סידן 231.5 מ״ג 1389.1 מ״ג
    ברזל 14.6 מ״ג 87.3 מ״ג
    אשלגן 366.3 מ״ג 2197.9 מ״ג
    אבץ 5.4 מ״ג 32.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מאיר דנון
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קרם פיסטוק

הרכבה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את קרם הפיסטוק: בעקרת המיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, אבקת שקדים, אבקת פיסטוקים וקורנפלור ומפעילים לכמה דק’ את המיקסר עד שהמילוי מקבל מרקם קרמי.
  2. בינתיים מערבבים את המים והביצה ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
  3. בשביל לחזק את הטעם של הפיסטוק, מוסיפים כף קרם פיסטוק של המזווה המתוק וטורפים עם מטרפה. ברגע שמתקבל מרקם הומוגני מעבירים לשק זילוף.
  4. מרדדים את הבצק מחוררים אותו ומניחים בחישוק טארט ששימנו מראש בחמאה רכה.
  5. אופים את הבצק עם משקולת/שעועית לבנה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
  6. כשהבצק יוצא מהתנור, מזלפים את קרם הפיסטוק ומחזירים לאפייה בתנור של עוד כ-20-25 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  8. מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם חצי כוס אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  9. מורחים על קרם הפיסטוק האפוי שכבה דקה של ריבת פטל ומעליה מסדרים את הפירות האדומים.
  10. מקשטים עם פיסטוק ועם קצפת מעל בצורת קנלים.
  11. מגישים: אפשר להגיש כטארט שלם, או לחתוך ולהגיש בצלחת עם גלידה ורוטב.

    טראט קרם פיסטוק ופירות אדומים. צילום: שניר גואטה
    טראט קרם פיסטוק ופירות אדומים. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הטארט המרטיט! טארט פירות אדומים וקרם פיסטוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    דנה

    למה לא עם בצק של טרט שעושים לבד?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר גם! במתכון הזה השתמשנו באחד מוכן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות