צלי עוף עם פטריות וערמונים בתנור
אין כמו צלי עוף לשבת חורפית - צלי עוף עם פטריות וערמונים ברוטב נפלא בפחות מחצי שעת עבודה. משדכים אותו לאורז לבן ומתענגים על כל ביס
אין כמו צלי עוף לשבת חורפית - צלי עוף עם פטריות וערמונים ברוטב נפלא בפחות מחצי שעת עבודה. משדכים אותו לאורז לבן ומתענגים על כל ביס
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.1 קק״ל 2928.6 קק״לפחמימות 30.2 גרם 181.0 גרםשומן 17.9 גרם 107.5 גרםנתרן 482.4 מ״ג 2894.1 מ״גחלבון 41.0 גרם 246.0 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.9 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.4 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 292.1 מ״ג 1752.7 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 2295.1 מ״ג 13770.7 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 27.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות488
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.1 קק״ל 2928.6 קק״לפחמימות 30.2 גרם 181.0 גרםשומן 17.9 גרם 107.5 גרםנתרן 482.4 מ״ג 2894.1 מ״גחלבון 41.0 גרם 246.0 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.9 גרםשומן רווי 3.6 גרם 21.4 גרםכולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״גסידן 292.1 מ״ג 1752.7 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.3 מ״גאשלגן 2295.1 מ״ג 13770.7 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 27.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 488 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלי עוף עם פטריות וערמונים
-
4 כרעי עוף בינוניותמחולקות לשוקיים וירכיים
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
3 שיני שוםפרוס
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןפרוסות
-
2 חבילות ערמונים בוואקוםקצוצים
-
2 גבעולי סלריקצוצים ללא העלים
-
1 כף סילאן טבעי
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פלפל שחור טחוןאו פלפל לבן טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור ומניחים את נתחי העוף. צורבים היטב עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
- מוציאים את הנתחים לצלחת ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הסלרי והערמונים. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את התבלינים והסילאן.
- מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים בחזרה לסיר את נתחי העוף שצרבנו.
- מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (חום עליון תחתון).
- מכווצים ומרטיבים את נייר האפייה.
- מניחים את הנייר הרטוב מעל העוף ומכסים את הסיר בשכבת רדיד אלומניום (אין צורך להוסיף מים).
- מכניסים את הסיר לתנור לשעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מסירים את הניירות וצולים עוד 10 דקות.
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור ומניחים את נתחי העוף. צורבים היטב עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
- מוציאים את הנתחים לצלחת ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הסלרי והערמונים. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את התבלינים והסילאן.
- מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים בחזרה לסיר את נתחי העוף שצרבנו.
- מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (חום עליון תחתון).
- מכווצים ומרטיבים את נייר האפייה.
- מניחים את הנייר הרטוב מעל העוף ומכסים את הסיר בשכבת רדיד אלומניום (אין צורך להוסיף מים).
- מכניסים את הסיר לתנור לשעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מסירים את הניירות וצולים עוד 10 דקות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן