בריסקט ברוטב ברביקיו: ללקק את האצבעות!
מנה מפוארת של בריסקט בקר לארוחה חגיגית, כזו שתעשה רושם שטרחתם המון, אבל בעצם מדובר בעבודה פשוטה וקלה בזכות השימוש ברוטב ברביקיו מוכן
מנה מפוארת של בריסקט בקר לארוחה חגיגית, כזו שתעשה רושם שטרחתם המון, אבל בעצם מדובר בעבודה פשוטה וקלה בזכות השימוש ברוטב ברביקיו מוכן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 83.2 קק״ל 832.5 קק״לפחמימות 15.2 גרם 152.1 גרםסוכר 2.7 גרם 27.2 גרםשומן 2.9 גרם 28.8 גרםנתרן 310.5 מ״ג 3105.3 מ״גחלבון 4.5 גרם 44.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 1.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 1.2 מ״ג 12.2 מ״גסידן 24.4 מ״ג 243.8 מ״גברזל 1.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 115.3 מ״ג 1152.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 14.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות83
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 83.2 קק״ל 832.5 קק״לפחמימות 15.2 גרם 152.1 גרםסוכר 2.7 גרם 27.2 גרםשומן 2.9 גרם 28.8 גרםנתרן 310.5 מ״ג 3105.3 מ״גחלבון 4.5 גרם 44.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 27.5 גרםשומן רווי 1.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 1.2 מ״ג 12.2 מ״גסידן 24.4 מ״ג 243.8 מ״גברזל 1.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 115.3 מ״ג 1152.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 14.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 83 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג חזה בקר
-
1 בקבוק רוטב ברביקיו
-
1 ראש שוםחתוך ל-4
-
4 בצלים סגולים קטניםקלופים וחתוכים לחצאים
תוספת ירקות
-
1 כוס שעועית ירוקה טרייהרחבה
-
1 כוס פולי סויה (אדממה)קלופים
-
1 כפית שמן זית
-
1/2 לימון
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את חזה הבקר.
- מחממים תבנית צלייה או סיר גדול שיכיל את הנתח על הכיריים וכשהיא חמה מאוד, מרססים בספריי שמן ומניחים את נתח הבריסקט וצורבים מכל הצדדים, כשלוש דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לתבנית את הבצלים ומטגנים קלות. כעת מוסיפים את רבעי ראש השום ומטגנים עוד דקה. מחזירים את הבשר אל התבנית.
- מוזגים את רוטב הברביקיו על הבקר והירקות, מוסיפים כחצי כוס מים אם צריך (הרוטב צריך להגיע עד מחצית גובהו של הנתח) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את התבנית במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.
- אחרי שעה וחצי הופכים את הנתח וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי.
- מסירים את המכסה, מגבירים את התנור לחום של 220 מעלות במצב גריל וצולים למשך 15 דקות נוספות.
- מכינים את הירקות: מורידים את קצוות השעועית וחותכים אותה לרצועות אלכסוניות עבות.
- מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את השעועית ואת פולי הסויה במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים.
- מגישים את הבריסקט לצד הירקות הירוקים. סוחטים מעט לימון מעל הירקות.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את חזה הבקר.
- מחממים תבנית צלייה או סיר גדול שיכיל את הנתח על הכיריים וכשהיא חמה מאוד, מרססים בספריי שמן ומניחים את נתח הבריסקט וצורבים מכל הצדדים, כשלוש דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לתבנית את הבצלים ומטגנים קלות. כעת מוסיפים את רבעי ראש השום ומטגנים עוד דקה. מחזירים את הבשר אל התבנית.
- מוזגים את רוטב הברביקיו על הבקר והירקות, מוסיפים כחצי כוס מים אם צריך (הרוטב צריך להגיע עד מחצית גובהו של הנתח) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את התבנית במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.
- אחרי שעה וחצי הופכים את הנתח וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי.
- מסירים את המכסה, מגבירים את התנור לחום של 220 מעלות במצב גריל וצולים למשך 15 דקות נוספות.
- מכינים את הירקות: מורידים את קצוות השעועית וחותכים אותה לרצועות אלכסוניות עבות.
- מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את השעועית ואת פולי הסויה במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים.
- מגישים את הבריסקט לצד הירקות הירוקים. סוחטים מעט לימון מעל הירקות.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן