קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי

אורי שביט מוכיחה שוב שטבעוניות נהנות יותר והפעם היא מביאה לנו מתכון לקדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי, מלא בטעמים וריחות ובעיקר טעים ומשביע
אורי שביט מוכיחה שוב שטבעוניות נהנות יותר והפעם היא מביאה לנו מתכון לקדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי, מלא בטעמים וריחות ובעיקר טעים ומשביע
  • אורי שביט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    397
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.5 קק״ל 2379.1 קק״ל
    פחמימות 62.5 גרם 374.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.3 גרם
    נתרן 235.9 מ״ג 1415.2 מ״ג
    חלבון 22.9 גרם 137.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 71.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 453.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 543.9 מ״ג 3263.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    397
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 396.5 קק״ל 2379.1 קק״ל
    פחמימות 62.5 גרם 374.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.3 גרם
    נתרן 235.9 מ״ג 1415.2 מ״ג
    חלבון 22.9 גרם 137.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 71.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 3.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 453.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 543.9 מ״ג 3263.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. יוצקים את השמן לסיר רחב שמתאים גם לתנור ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום במשך 2-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את פרוסות הגזר ומערבבים.
  3. מוסיפים חמוציות וסילאן, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים קינואה, עדשים ואת התבלינים ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
  4. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומכבים את האש.
  5. אופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שהנוזלים נספגים וכל הרכיבים רכים. מפזרים עלים טריים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

    למתכונים נוספים באתר סוגת לחצו כאן!

    קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי. צילום: אורי שביט
    קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי. צילום: אורי שביט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    itay cohen

    תנור לחמם 200 מעלות על טורבו או עליון תחתון?

    Avatar
    אילנה

    האם ניתן לשלב קיטניה אחרת ולא עדשים פשוט לא אוהבים אצלי המפונקים חחח

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה,
      אפשר בהחלט להשתמש בחומוס, מאש, אפונה יבשה או כל מה שאוהבים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות