הזמנתם אורחים לבראנץ’ בשבת? הכינו להם קובנה ממולאת תרד
אם חשבתם שג'חנון היא פסגת המאפים התימניים, חשבו שנית - אינס ינאי מכינה קובנה ממולאת תרד, רכה וזהובה, שביחד עם סחוג וקצת רסק עגבניות תשדרג לכם את ארוחת הבוקר
אם חשבתם שג'חנון היא פסגת המאפים התימניים, חשבו שנית - אינס ינאי מכינה קובנה ממולאת תרד, רכה וזהובה, שביחד עם סחוג וקצת רסק עגבניות תשדרג לכם את ארוחת הבוקר
- אינס ינאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.3 קק״ל 3170.2 קק״לפחמימות 47.4 גרם 379.2 גרםשומן 15.6 גרם 124.8 גרםנתרן 923.9 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.9 גרםשומן רווי 6.7 גרם 53.9 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״גסידן 84.5 מ״ג 676.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 374.1 מ״ג 2992.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות396
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.3 קק״ל 3170.2 קק״לפחמימות 47.4 גרם 379.2 גרםשומן 15.6 גרם 124.8 גרםנתרן 923.9 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.9 גרםשומן רווי 6.7 גרם 53.9 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״גסידן 84.5 מ״ג 676.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 374.1 מ״ג 2992.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 396 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח כוסמין
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות מים פושרים
-
50 גרם חמאהמומסת
מריחת הבצק
-
50 גרם חמאהמומסת
מלית
-
400 גרם עלי תרדקצוצים
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בתוכה את המלח, כוס וחצי של מים וחמאה מומסת. לשים במהירות בינונית כ-4-5 דקות.
- במהלך הלישה מוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להתקבל במרקם דביק יחסית.
- משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות.
- במחבת מחממים שמן זית, בצלים ותרד, מערבבים כ-3 דקות , מוסיפים מלח ופלפל מערבבים שוב ומסירים מהאש לצינון.
- לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 2 ס”מ ומורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים שליש מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים לכרוכית מהודקת .
- חותכים כל כרוכית ל2-3 פרוסות.
- משמנים היטב סיר קובנה. המלצה: לשמן נייר אפייה גזור בצורה עגולה ולהניח בסיר.
- מניחים את חתיכות הבצק , כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
- מתפיחים שוב במשך 30 דקות ואופים כשהסיר מכוסה בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות .
- לאחר 30 דקות מסירים את כיסוי הסיר ואופים כ-6- 10 דקות נוספות עד להזהבה של המאפה.
- מגישים לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בתוכה את המלח, כוס וחצי של מים וחמאה מומסת. לשים במהירות בינונית כ-4-5 דקות.
- במהלך הלישה מוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להתקבל במרקם דביק יחסית.
- משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות.
- במחבת מחממים שמן זית, בצלים ותרד, מערבבים כ-3 דקות , מוסיפים מלח ופלפל מערבבים שוב ומסירים מהאש לצינון.
- לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 2 ס”מ ומורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים שליש מתערובת התרד על כל עלה ומגלגלים לכרוכית מהודקת .
- חותכים כל כרוכית ל2-3 פרוסות.
- משמנים היטב סיר קובנה. המלצה: לשמן נייר אפייה גזור בצורה עגולה ולהניח בסיר.
- מניחים את חתיכות הבצק , כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
- מתפיחים שוב במשך 30 דקות ואופים כשהסיר מכוסה בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות .
- לאחר 30 דקות מסירים את כיסוי הסיר ואופים כ-6- 10 דקות נוספות עד להזהבה של המאפה.
- מגישים לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
פעם -1 מכינה קובנה, יצא מאד טעים ופחות שומני מהמקורי, פחות חמאה ובמקומה המילוי מוסיף טעם מיוחד!
שמחים שאהבת!