קייזרשמרן: פנקייק גרמני עם פירות יער של השף תום פרנץ
קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה. תום פרנץ עם מתכון של קייזרשמרן אוורירי ומפנק במיוחד - מרגיש כמו לנגוס בענן
קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה. תום פרנץ עם מתכון של קייזרשמרן אוורירי ומפנק במיוחד - מרגיש כמו לנגוס בענן
- תום פרנץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.5 קק״ל 3074.5 קק״לפחמימות 31.7 גרם 317.2 גרםשומן 17.3 גרם 173.4 גרםנתרן 162.3 מ״ג 1622.9 מ״גחלבון 6.4 גרם 64.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.0 גרםשומן רווי 9.4 גרם 93.7 גרםכולסטרול 130.0 מ״ג 1299.9 מ״גסידן 31.2 מ״ג 311.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 76.6 מ״ג 766.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות308
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.5 קק״ל 3074.5 קק״לפחמימות 31.7 גרם 317.2 גרםשומן 17.3 גרם 173.4 גרםנתרן 162.3 מ״ג 1622.9 מ״גחלבון 6.4 גרם 64.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.0 גרםשומן רווי 9.4 גרם 93.7 גרםכולסטרול 130.0 מ״ג 1299.9 מ״גסידן 31.2 מ״ג 311.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 76.6 מ״ג 766.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.8 מ״גסגור
קינוח הפנקייק הזה הוא אחד מהקינוחים האהובים בגרמניה והוא בכלל אוסטרי. פנקייקים אווריריים ורכים, שמתקבלים בזכות הפרדת חלבונים וחלמונים. שיטת ההכנה נותנת להם אווריריות וגובה, שמזכירים סופלה. כשמורידים מהמחבת קורעים לקרעים בעזרת סכין ומזלג ומגישים עם שמנת חמוצה או קצפת ומרקחת של פירות יער. אם יכולתי לטעום עננים אני חושב שזה היה הטעם
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 308 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
אם לא רוצים להכין לבד
קצפת
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
מרקחת פירות יער
-
1/2חבילה או 200 גרם פירות יער קפואים
-
3 כפות סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כפית קליפת לימון
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. מתחילים להקציף את החלבונים בעזרת מיקסר יד וכשהם מתחילים להתאחד ולהפוך לקצף מוסיפים לאט כף, שתיים מכמות הסוכר במתכון. מקציפים לקצף יציב אך רך, צריכות להיווצר גבעות רכות בקצף כשמרימים את המיקסר.
- את החלמונים טורפים ידנית לבלילה אחידה. מוסיפים פנימה חלב, סוכר, מלח, קמח ותמצית וניל.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, להיזהר לא לשבור אותה על ידי ערבוב יתר (דבר שיוריד את נפח החלבונים חזרה).
- מחממים מחבת על חום נמוך וממיסים את החמאה עם הסוכר (ליצירת קירמול בהיר מאוד). יוצקים פנימה את בלילת הפנקייק ומוודאים שהחום על מינימום. מטגנים מכוסה, עד שהפנקייק זהוב מצד אחד. הופכים בזהירות לצד השני ומכסים כדי לשמור על הנפח. אפשר לחצות לרבעים כדי להפוך זה לא נורא כיון שממילא קורעים אותו אח”כ להגשה. מטגנים בצד השני להזהבה קלה או יותר עם יש צורך.
- בעזרת 2 מזלגות או מריות קורעים את הפנקייק לקרעים, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים חם, עם צלוחיות מרקחת פירות יער וקצפת מתוקה.
- אם בא לכם להכין לבד, מרקחת פירות יער: מחממים בסיר קטן את פירות היער עם הסוכר המים וגרידת הלימון. מבשלים עד לרתיחה וצמצום הנוזלים.
- קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר.
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. מתחילים להקציף את החלבונים בעזרת מיקסר יד וכשהם מתחילים להתאחד ולהפוך לקצף מוסיפים לאט כף, שתיים מכמות הסוכר במתכון. מקציפים לקצף יציב אך רך, צריכות להיווצר גבעות רכות בקצף כשמרימים את המיקסר.
- את החלמונים טורפים ידנית לבלילה אחידה. מוסיפים פנימה חלב, סוכר, מלח, קמח ותמצית וניל.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, להיזהר לא לשבור אותה על ידי ערבוב יתר (דבר שיוריד את נפח החלבונים חזרה).
- מחממים מחבת על חום נמוך וממיסים את החמאה עם הסוכר (ליצירת קירמול בהיר מאוד). יוצקים פנימה את בלילת הפנקייק ומוודאים שהחום על מינימום. מטגנים מכוסה, עד שהפנקייק זהוב מצד אחד. הופכים בזהירות לצד השני ומכסים כדי לשמור על הנפח. אפשר לחצות לרבעים כדי להפוך זה לא נורא כיון שממילא קורעים אותו אח”כ להגשה. מטגנים בצד השני להזהבה קלה או יותר עם יש צורך.
- בעזרת 2 מזלגות או מריות קורעים את הפנקייק לקרעים, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים חם, עם צלוחיות מרקחת פירות יער וקצפת מתוקה.
- אם בא לכם להכין לבד, מרקחת פירות יער: מחממים בסיר קטן את פירות היער עם הסוכר המים וגרידת הלימון. מבשלים עד לרתיחה וצמצום הנוזלים.
- קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
בלילה של הבלינצס, אפשר להוסיף 2 כפות שמן ואז אין צורך לשמן את המחבת.
הי האם בסעיף 2 הכוונה לחלמונים?
כן, המתכון תוקן.