פרסית למתחילים – קיפודי בשר ואורז ברוטב כרישה, אפונה ולימון

תמרה אהרוני מלמדת להכין גרסה למנה פרסית מפורסמת - קיפודי בשר ואורז שי אפשר לעמוד בפניהם. מבשלים ברוטב לימוני ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
תמרה אהרוני מלמדת להכין גרסה למנה פרסית מפורסמת - קיפודי בשר ואורז שי אפשר לעמוד בפניהם. מבשלים ברוטב לימוני ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    896
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 896.1 קק״ל 3584.4 קק״ל
    פחמימות 84.7 גרם 338.7 גרם
    שומן 24.6 גרם 98.3 גרם
    נתרן 2576.4 מ״ג 10305.7 מ״ג
    חלבון 69.7 גרם 278.8 גרם
    סיבים תזונתיים 14.7 גרם 58.9 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 11.3 מ״ג 45.0 מ״ג
    סידן 220.2 מ״ג 880.7 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 1506.9 מ״ג 6027.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    896
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 896.1 קק״ל 3584.4 קק״ל
    פחמימות 84.7 גרם 338.7 גרם
    שומן 24.6 גרם 98.3 גרם
    נתרן 2576.4 מ״ג 10305.7 מ״ג
    חלבון 69.7 גרם 278.8 גרם
    סיבים תזונתיים 14.7 גרם 58.9 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 11.3 מ״ג 45.0 מ״ג
    סידן 220.2 מ״ג 880.7 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 1506.9 מ״ג 6027.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
תמרה אהרוני
X

14 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קיפודים


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל, הכרישה והשום. משרים את האורז למשך 30 דקות במים קרים ומסננים.
  2. בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית.
  3. כשהשמן חם מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  4. מוסיפים את ציר העוף, מיץ וקליפת לימון, לימונים פרסיים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. במעבד מזון טוחנים היטב בצל, שום, עשבי התיבול ופלפל ירוק.
  6. בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבשר, תערובת עשבי התיבול, גרידת הלימון והאורז. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר.
  7. מוסיפים לתערובת 1/2 מכמות האורז ומערבבים היטב. את החצי הנותר משטחים בתוך תבנית.
  8. מכדררים מהתערובת כדורים בגודל של כדור גולף, מהדקים היטב, מגלגלים בתוך האורז ומניחים על צלחת שטוחה או מגש.
  9. חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים.
  10. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות, ובין לבין מסדרים את תחתיות הארטישוק ואת האפונה.
  11. מבשלים את הכדורים ברתיחה מתונה ללא מכסה כ-10 דקות.
  12. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות. חשוב לא לפתוח את הסיר באמצע.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פרסית למתחילים – קיפודי בשר ואורז ברוטב כרישה, אפונה ולימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    ליליאן

    הכנתי בפעם השלישית. כל פעם מופתעים מהמראה המרשים כשמגישים לשולחן. ומתענגים על הטעם המופלא . למרות שהנענע והשמיר לא הכנסתי לתערובת התיבול

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא, ליליאן!

    Avatar
    יפה קדושים

    הנכדה שלי בת 16 הכינה אתמול לפי המתכון שלכם ויצא מאוד טעים

      Avatar
      מערכת Foody

      כל הכבוד לה! כיף לשמוע!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות