פרסית למתחילים – קיפודי בשר ואורז ברוטב כרישה, אפונה ולימון
תמרה אהרוני מלמדת להכין גרסה למנה פרסית מפורסמת - קיפודי בשר ואורז שי אפשר לעמוד בפניהם. מבשלים ברוטב לימוני ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
תמרה אהרוני מלמדת להכין גרסה למנה פרסית מפורסמת - קיפודי בשר ואורז שי אפשר לעמוד בפניהם. מבשלים ברוטב לימוני ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 896.1 קק״ל 3584.4 קק״לפחמימות 84.7 גרם 338.7 גרםשומן 24.6 גרם 98.3 גרםנתרן 2576.4 מ״ג 10305.7 מ״גחלבון 69.7 גרם 278.8 גרםסיבים תזונתיים 14.7 גרם 58.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 45.0 מ״גסידן 220.2 מ״ג 880.7 מ״גברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 1506.9 מ״ג 6027.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות896
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 896.1 קק״ל 3584.4 קק״לפחמימות 84.7 גרם 338.7 גרםשומן 24.6 גרם 98.3 גרםנתרן 2576.4 מ״ג 10305.7 מ״גחלבון 69.7 גרם 278.8 גרםסיבים תזונתיים 14.7 גרם 58.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 45.0 מ״גסידן 220.2 מ״ג 880.7 מ״גברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 1506.9 מ״ג 6027.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 896 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קיפודים
-
750 גרם סטייק פרגיתטחון (או חזה עוף טחון או בשר בקר טחון)
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
3 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
-
1/2 כוס נענע
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 כוס פטרוזיליה
-
1 כפית קליפת לימון
-
3 כפות קמח חומוס
-
500 גרם אורז בסמטי
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
1 כרישה בינונית
-
3 שיני שום
-
1 1/2 ליטר ציר עוף
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 לימונים בינוניים
-
1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הבצל, הכרישה והשום. משרים את האורז למשך 30 דקות במים קרים ומסננים.
- בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את ציר העוף, מיץ וקליפת לימון, לימונים פרסיים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- במעבד מזון טוחנים היטב בצל, שום, עשבי התיבול ופלפל ירוק.
- בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבשר, תערובת עשבי התיבול, גרידת הלימון והאורז. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר.
- מוסיפים לתערובת 1/2 מכמות האורז ומערבבים היטב. את החצי הנותר משטחים בתוך תבנית.
- מכדררים מהתערובת כדורים בגודל של כדור גולף, מהדקים היטב, מגלגלים בתוך האורז ומניחים על צלחת שטוחה או מגש.
- חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים.
- מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות, ובין לבין מסדרים את תחתיות הארטישוק ואת האפונה.
- מבשלים את הכדורים ברתיחה מתונה ללא מכסה כ-10 דקות.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות. חשוב לא לפתוח את הסיר באמצע.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל, הכרישה והשום. משרים את האורז למשך 30 דקות במים קרים ומסננים.
- בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את ציר העוף, מיץ וקליפת לימון, לימונים פרסיים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- במעבד מזון טוחנים היטב בצל, שום, עשבי התיבול ופלפל ירוק.
- בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבשר, תערובת עשבי התיבול, גרידת הלימון והאורז. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר.
- מוסיפים לתערובת 1/2 מכמות האורז ומערבבים היטב. את החצי הנותר משטחים בתוך תבנית.
- מכדררים מהתערובת כדורים בגודל של כדור גולף, מהדקים היטב, מגלגלים בתוך האורז ומניחים על צלחת שטוחה או מגש.
- חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים.
- מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות, ובין לבין מסדרים את תחתיות הארטישוק ואת האפונה.
- מבשלים את הכדורים ברתיחה מתונה ללא מכסה כ-10 דקות.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות. חשוב לא לפתוח את הסיר באמצע.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (23)
הכנתי בפעם השלישית. כל פעם מופתעים מהמראה המרשים כשמגישים לשולחן. ומתענגים על הטעם המופלא . למרות שהנענע והשמיר לא הכנסתי לתערובת התיבול
משמח לקרוא, ליליאן!
הנכדה שלי בת 16 הכינה אתמול לפי המתכון שלכם ויצא מאוד טעים
כל הכבוד לה! כיף לשמוע!