ממולאים ומעולים: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים
מנה עיקרית צמחונית, עשירה וטעימה: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים. המנה הקלאסית מהמטבח הערבי בגרסה צמחונית ללא מוצרים מהחי
מנה עיקרית צמחונית, עשירה וטעימה: קישואים ממולאים ברוטב רכז רימונים. המנה הקלאסית מהמטבח הערבי בגרסה צמחונית ללא מוצרים מהחי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.5 קק״ל 1869.2 קק״לפחמימות 38.4 גרם 230.2 גרםשומן 15.3 גרם 92.0 גרםנתרן 1432.8 מ״ג 8597.0 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.1 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 92.4 מ״ג 554.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 801.4 מ״ג 4808.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות312
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 311.5 קק״ל 1869.2 קק״לפחמימות 38.4 גרם 230.2 גרםשומן 15.3 גרם 92.0 גרםנתרן 1432.8 מ״ג 8597.0 מ״גחלבון 7.7 גרם 46.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.1 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 92.4 מ״ג 554.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 801.4 מ״ג 4808.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 312 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הקישואים: בעזרת סכין קטנה מחלצים מכל קישוא את האמצע שלו (יוצרים קישואים חלולים עם דפנות עבות). שומרים את השאריות של הקישואים בצד לרוטב.
- בקערה משרים את הבורגול עם המים הקרים ל-10 דקות.
- קוצצים דק את השום, חצי מצרור הפטרוזיליה ומערבבים עם שמן הזית, התבלינים והביצים.
- לאחר שהבורגול מוכן מוסיפים אותו לתערובת התבלינים.
- ממלאים כל קישוא בבורגול המתובל ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומאדים את הבצל.
- מוסיפים את השום ואת שאריות הקישואים ששמרנו וממשיכים לאדות. 8. מוסיפים את רכז הרימונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את הקישואים הממולאים בתוך הסיר.
- לאחר שכל הסיר התמלא מוסיפים מים, תימין ומלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם כדאי לפתוח את המכסה ולראות אם צריך להוסיף קצת מים כדי שהקישואים לא ישרפו.
- מגישים חם עם חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל, אפשר להגיש גם עם יוגורט.
- אפשר לאחר הרתיחה להעביר את הסיר לתנור לחום של 150 מעלות לשעתיים במקום בישול על הגז.
אופן הכנה
- מכינים את הקישואים: בעזרת סכין קטנה מחלצים מכל קישוא את האמצע שלו (יוצרים קישואים חלולים עם דפנות עבות). שומרים את השאריות של הקישואים בצד לרוטב.
- בקערה משרים את הבורגול עם המים הקרים ל-10 דקות.
- קוצצים דק את השום, חצי מצרור הפטרוזיליה ומערבבים עם שמן הזית, התבלינים והביצים.
- לאחר שהבורגול מוכן מוסיפים אותו לתערובת התבלינים.
- ממלאים כל קישוא בבורגול המתובל ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומאדים את הבצל.
- מוסיפים את השום ואת שאריות הקישואים ששמרנו וממשיכים לאדות. 8. מוסיפים את רכז הרימונים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מנמיכים את האש ומסדרים בעדינות את הקישואים הממולאים בתוך הסיר.
- לאחר שכל הסיר התמלא מוסיפים מים, תימין ומלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם כדאי לפתוח את המכסה ולראות אם צריך להוסיף קצת מים כדי שהקישואים לא ישרפו.
- מגישים חם עם חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל, אפשר להגיש גם עם יוגורט.
- אפשר לאחר הרתיחה להעביר את הסיר לתנור לחום של 150 מעלות לשעתיים במקום בישול על הגז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יש תחליף לטימין?
אפשר לוותר על התימין ואפשר כל עשב תיבול אחר שאוהבים.
יש ביצים ברשימת המצרכים אבל באופן ההכנה לא כתוב מתי להוסיף אותם…
תודה על ההערה, המתכון תוקן והביצים מופיעות בסעיף 3 לאופן ההכנה.