קיש בטטה חלומי ללא גלוטן של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.0 קק״ל 1853.9 קק״לפחמימות 20.8 גרם 124.9 גרםשומן 18.9 גרם 113.4 גרםנתרן 626.4 מ״ג 3758.3 מ״גחלבון 14.3 גרם 85.5 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.9 גרםשומן רווי 12.0 גרם 71.8 גרםכולסטרול 200.5 מ״ג 1203.2 מ״גסידן 107.0 מ״ג 641.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 326.8 מ״ג 1960.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 309.0 קק״ל 1853.9 קק״לפחמימות 20.8 גרם 124.9 גרםשומן 18.9 גרם 113.4 גרםנתרן 626.4 מ״ג 3758.3 מ״גחלבון 14.3 גרם 85.5 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.9 גרםשומן רווי 12.0 גרם 71.8 גרםכולסטרול 200.5 מ״ג 1203.2 מ״גסידן 107.0 מ״ג 641.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 326.8 מ״ג 1960.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.5 מ״גסגור
אחד המאכלים האהובים עלי ביותר הוא הקיש. אפשר לגוון את הקיש למספר כמעט בלתי מוגבל של אפשרויות ורק לבחור עם מי ומתי לאכול אותו. אפשר לארח איתו, להכין אותו לארוחת ערב טובה או
להנות ממנו בבראנץ’ של שבת, עם אורחים או סתם לבד.
כל ביס בקיש הוא שונה ויחיד במינו ומשלב בתוכו קריספיות מתפצחת (אם הוא כולל בצק) קרמיות ועסיסיות שעבורי השילוב ביניהם מטריף את החושים.
הכי כיף בקיש זה שאפשר לשחק בסוגי המילוי והטעמים, את הבסיס (הבצקי) משאירים כמו שהוא ואת המילוי מגוונים כך שבכל פעם מתקבלת מנה אחרת, טעימה ומפתיעה.
הפעם בחרתי ב-בטטה כמילוי לקיש שלי, שהיא ללא ספק אחת הפייבוריטיות שלי (אבל כל מילוי שתבחרו יעבוד וישתלב מושלם עם בסיס הקיש הזה).
מדובר בקיש קל מאד להכנה שדורש רק כמה דקות של עבודה והוא אצלכם בתנור (ואיננו דורש אפייה עיוורת).
ימים מאושרים.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 309 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1 בטטה בינוניתקלופה
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס יוגורט 3%
-
2 ביצים L
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1/2 כפית טימין טרי
-
1/4 כפית אגוז מוסקטלא חובה
-
1 שן שוםרבע כפית אבקת שום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מכינים את הבטטה: קולפים את הבטטה. חותכים לקוביות ומניחים בתבנית אפייה. מערבבים עם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
- מכינים את הבצק: טורפים בקערה ביצים, שמן, מלח ואורגנו בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את קמח החומוס וקמח השקדים ומערבבים יחד היטב. מאחדים בידיים את פירורי הבצק לבצק אחיד גמיש ונוח לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל-2 עיגולים ומרדדים כל עיגול בין שני ניירות אפיה. חשוב מאוד לרדד את הבצק דק יחסית ובשכבה אחידה (אם מכינים בתבנית קיש גדולה אין צורך בחילוק הבצק ל-2 עיגולים).
- מסירים את נייר האפייה העליון, הופכים את הבצק על תבנית האפייה ומהדקים. חותכים את השוליים במידת הצורך.
- מסדרים את קוביות הבטטה האפויות על הבצק ומפזרים מעל מעט טימין טרי.
- מכינים את המילוי: טורפים יחד בקערה את היוגורט, הביצים, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט.
- יוצקים את המילוי על הבטטות שבתבנית ומעבירים לתנור ל-20-25 דקות (עד שהשוליים מזהיבים והמילוי יציב).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מכינים את הבטטה: קולפים את הבטטה. חותכים לקוביות ומניחים בתבנית אפייה. מערבבים עם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
- מכינים את הבצק: טורפים בקערה ביצים, שמן, מלח ואורגנו בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את קמח החומוס וקמח השקדים ומערבבים יחד היטב. מאחדים בידיים את פירורי הבצק לבצק אחיד גמיש ונוח לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל-2 עיגולים ומרדדים כל עיגול בין שני ניירות אפיה. חשוב מאוד לרדד את הבצק דק יחסית ובשכבה אחידה (אם מכינים בתבנית קיש גדולה אין צורך בחילוק הבצק ל-2 עיגולים).
- מסירים את נייר האפייה העליון, הופכים את הבצק על תבנית האפייה ומהדקים. חותכים את השוליים במידת הצורך.
- מסדרים את קוביות הבטטה האפויות על הבצק ומפזרים מעל מעט טימין טרי.
- מכינים את המילוי: טורפים יחד בקערה את היוגורט, הביצים, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט.
- יוצקים את המילוי על הבטטות שבתבנית ומעבירים לתנור ל-20-25 דקות (עד שהשוליים מזהיבים והמילוי יציב).
הערות
- אפשר לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר כמו קישואים, חצילים או פלפלים. חשוב לאפות אותם בתנור לפני שמכניסים לקיש) אופים עם מעט שמן זית לכ25-20 דקות
- ניתן גם להקפיץ במחבת 5 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות עם מעט שמן זית מלח ושום
- לקיש מהיר ללא אפיה מוקדמת של המילוי ניתן להחליף את קוביות הבטטה בכוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים / מגוון גבינות ומעל הכל לשפוך את מילוי היוגורט
הערות
- אפשר לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר כמו קישואים, חצילים או פלפלים. חשוב לאפות אותם בתנור לפני שמכניסים לקיש) אופים עם מעט שמן זית לכ25-20 דקות
- ניתן גם להקפיץ במחבת 5 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות עם מעט שמן זית מלח ושום
- לקיש מהיר ללא אפיה מוקדמת של המילוי ניתן להחליף את קוביות הבטטה בכוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים / מגוון גבינות ומעל הכל לשפוך את מילוי היוגורט
תגובות (12)
האם אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח שיבולת שועל?
כן, זה אפשרי. בהצלחה (:
שלום איזה קמח אפשר לשים במקום קמח חומוס.תודה רבה
היי! אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח שקדים באותה הכמות
היי, אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח כוסמין/ או קמח מלא?
היי, ניתן להחליף את קמח השקדים בקמח כוסמין או בקמח מלא אך זה ישפיע על הטעם. קמח השקדים מעט מתקתק והאחרים לא.