-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.1 קק״ל 4281.3 קק״לפחמימות 18.0 גרם 180.2 גרםשומן 28.9 גרם 288.6 גרםנתרן 725.6 מ״ג 7256.0 מ״גחלבון 22.9 גרם 229.5 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 6.4 גרם 64.4 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 506.4 מ״גסידן 24.4 מ״ג 244.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 72.1 מ״ג 720.8 מ״גאבץ 116.6 מ״ג 1166.2 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות428
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 428.1 קק״ל 4281.3 קק״לפחמימות 18.0 גרם 180.2 גרםשומן 28.9 גרם 288.6 גרםנתרן 725.6 מ״ג 7256.0 מ״גחלבון 22.9 גרם 229.5 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 6.4 גרם 64.4 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 506.4 מ״גסידן 24.4 מ״ג 244.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 72.1 מ״ג 720.8 מ״גאבץ 116.6 מ״ג 1166.2 מ״גסגור
המאפה הזה כל כך יפה שאולי יהיה לכם קצת חבל לחתוך ולהרוס אותו! אחרי שתתגברו על התחושה הזו ותטעמו אותו, תבינו שזה היה שווה את זה לחלוטין! קבלו מתכון להכנת מאפה עם קמטוטי בצק פילו ממולאים בנתחי פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים – בול לשולחן החג שלכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 428 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילו
-
10 עלי בצק פילומופשרים לפי הוראות היצרן
-
לשימון העלים
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
1 יחידה בצלחתוך לחצאי טבעות
-
3 שיני שוםפרוסות
-
800 גרם סטייק פרגיתעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
8 יחידות משמשים מיובשיםחתוכים לקוביות
-
1/3 כוס חמוציות מיובשות
-
1/3 כוס שקדים מולבנים שלמיםחצויים
-
1/4 כוס פיסטוקים טבעיים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/3 כוס מים רותחים
בלילת ביצים
הגשה - לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר רחב או מחבת על כיריים ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים.
- חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים אותן לסיר הרחב. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הפיסטוקים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות, או עד שהפרגיות מתרככות והמים מתאדים. מכבים את הלהבה ומצננים קצת את המילוי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את בלילת הביצים: מערבבים את כל מצרכי הבלילה בקערה.
- מרכיבים את המאפה: לוקחים דף פילו, מקמטים אותו קלות, טובלים בעדינות בבלילת הביצים ומניחים בתחתית תבנית האפייה. ממשיכים הלאה עם 4 עלים נוספים עד שכל תחתית התבנית מכוסה.
- מעבירים את המילוי על תחתית הפילו ומיישרים. מכסים את המילוי בקמטוטי יתר עלי הפילו.
- משמנים את המאפה באמצעות תרסיס שמן הזית ואופים 25-30 דקות להשחמה יפה.
- אם רוצים, זורים מעל המאפה המוכן את תערובת אבקת הסוכר והקינמון ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר רחב או מחבת על כיריים ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים.
- חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים אותן לסיר הרחב. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הפיסטוקים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות, או עד שהפרגיות מתרככות והמים מתאדים. מכבים את הלהבה ומצננים קצת את המילוי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את בלילת הביצים: מערבבים את כל מצרכי הבלילה בקערה.
- מרכיבים את המאפה: לוקחים דף פילו, מקמטים אותו קלות, טובלים בעדינות בבלילת הביצים ומניחים בתחתית תבנית האפייה. ממשיכים הלאה עם 4 עלים נוספים עד שכל תחתית התבנית מכוסה.
- מעבירים את המילוי על תחתית הפילו ומיישרים. מכסים את המילוי בקמטוטי יתר עלי הפילו.
- משמנים את המאפה באמצעות תרסיס שמן הזית ואופים 25-30 דקות להשחמה יפה.
- אם רוצים, זורים מעל המאפה המוכן את תערובת אבקת הסוכר והקינמון ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן