קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות)
קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
קעק שומשום (עוגיות כעכים מלוחות) אלה עוגיות פרווה בסגנון עוגיות עבאדי מפורסמות - טבעות פריכות וטעימות עם ציפוי שומשום שקשה להפסיק לנשנש
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.1 קק״ל 3755.8 קק״לפחמימות 10.0 גרם 750.9 גרםשומן 0.3 גרם 25.7 גרםנתרן 107.9 מ״ג 8096.2 מ״גחלבון 1.5 גרם 116.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 2.1 גרםכולסטרול 3.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 4.8 מ״ג 357.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 15.4 מ״ג 1158.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות50
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 50.1 קק״ל 3755.8 קק״לפחמימות 10.0 גרם 750.9 גרםשומן 0.3 גרם 25.7 גרםנתרן 107.9 מ״ג 8096.2 מ״גחלבון 1.5 גרם 116.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 2.1 גרםכולסטרול 3.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 4.8 מ״ג 357.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 15.4 מ״ג 1158.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 50 | כמות מנות 75 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
2חבילות או 400 גרם מרגרינה
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים
-
1 כף מלח דק
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-10 ס”מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
- מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-10 ס”מ. מעגלים ומהדקים יחד את שני הקצוות לקבלת צורת טבעת.
- מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית עם שומשום. טובלים כל עוגייה בביצה ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר שמרים יבשים
בהחלט!
כמה שמרים יבשים
1 כף שמרים יבשים.