-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1031.2 קק״ל 4125.0 קק״לפחמימות 85.0 גרם 340.0 גרםשומן 53.4 גרם 213.6 גרםנתרן 2842.5 מ״ג 11370.2 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 13.3 גרם 53.2 גרםכולסטרול 262.6 מ״ג 1050.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 282.1 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 545.8 מ״ג 2183.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 38.7 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1031
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1031.2 קק״ל 4125.0 קק״לפחמימות 85.0 גרם 340.0 גרםשומן 53.4 גרם 213.6 גרםנתרן 2842.5 מ״ג 11370.2 מ״גחלבון 48.6 גרם 194.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 13.3 גרם 53.2 גרםכולסטרול 262.6 מ״ג 1050.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 282.1 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 545.8 מ״ג 2183.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 38.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1031 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב עגבניות
-
6 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
10 עלי בזיליקום
-
1בקבוק או 700 גרם פאסאטה עגבניות
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 פרוסות לחם אחיד
-
2 בצלים בינוניים
-
2 כפות צלפים
-
5 עלי בזיליקום
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/3 כוס מים קרים
-
2 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
פירה
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 גבעול רוזמרין
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס שמן זית
הגשה
-
1 צרור עלי רוקט
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- יוצקים שמן זית לסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הפסאטה והתיבול. ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- מכינים את הקציצות: משרים את הלחם במים ל-5 דקות, סוחטים וקוצצים בסכין.
- קולפים את הבצל וקוצצים דק או מגררים על פומפייה. קוצצים את הצלפים והבזיליקום.
- ממיסים את הסודה במים הקרים.
- מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הקציצות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
- מתיזים מעט שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות עגולות קטנות (בגודל כדור גולף) ומטגנים קלות. הקציצות רק צריכות “להיסגר” אבל לא להתבשל עד הסוף.
- מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-40 דקות.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
- מעבירים לסיר, מכסים במי ברז קרים, מוסיפים את הרוזמרין והמלח.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך.
- נפטרים מהרוזמרין, מסננים (שומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומועכים את תפו”א המבושלים עם שמן הזית ומעט ממי הבישול. מתבלים במעט מלח.
- מגישים: מניחים כמה כפות פירה על צלחת הגשה, יוצרים גומה, מניחים במרכזה 2-3 כדורי הבשר והרבה רוטב, מפזרים עלי רוקט ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
- יוצקים שמן זית לסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הפסאטה והתיבול. ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- מכינים את הקציצות: משרים את הלחם במים ל-5 דקות, סוחטים וקוצצים בסכין.
- קולפים את הבצל וקוצצים דק או מגררים על פומפייה. קוצצים את הצלפים והבזיליקום.
- ממיסים את הסודה במים הקרים.
- מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הקציצות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
- מתיזים מעט שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות עגולות קטנות (בגודל כדור גולף) ומטגנים קלות. הקציצות רק צריכות “להיסגר” אבל לא להתבשל עד הסוף.
- מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-40 דקות.
- מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
- מעבירים לסיר, מכסים במי ברז קרים, מוסיפים את הרוזמרין והמלח.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך.
- נפטרים מהרוזמרין, מסננים (שומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומועכים את תפו”א המבושלים עם שמן הזית ומעט ממי הבישול. מתבלים במעט מלח.
- מגישים: מניחים כמה כפות פירה על צלחת הגשה, יוצרים גומה, מניחים במרכזה 2-3 כדורי הבשר והרבה רוטב, מפזרים עלי רוקט ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן